Tort Diplomat

de raluka93 in Torturi, 1 Ian 2014 | 2918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 4 pliculete gelatina
  • 300 g zahar
  • 600 g frisca lichida
  • 200 g piscoturi
  • 1 compot de ananas
  • 2 mandarine(puteti pune ce fructe doriti)
Decor:
  • 500 g frisca lichida
  • fructe(visine din compot,mandarine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Se pune laptele intr-o cratita impreuna cu ouale si zaharul si se amesteca bine.

Dupa ce sunt amestecate bine le punem la foc pe bain-marie amestecand incontinuu pana se face ca o smantana.O luam de pe foc si o lasam sa se raceasca putin,intre timp batem frisca(cele 600 de g),dupa ce am batut-o o punem peste compozitie.Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas,cand este gata o turnam peste compozitie si amestecam bine.

Taiem fructele rondele si le punem peste compozitie.Intr-o tava rotunda punem folie alimentara,iar pe marginii fixam piscoturile astfel incat sa acopere toate marginile tavii si turnam compozitia si o dam la frigider pana a doua zi.Cand s-a intarit destul de bine rasturnam tortul pe un platou.Il ornam cu frisca(500 de g) si fructe(visine si mandarine am pus eu, voi puteti pune ce fructe doriti).

Este mai usor de facut decat de explicat.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Diplomat-0
Tort Diplomat-1
Tort Diplomat-2

COMENTARII (9)

raluka93

raluka93 1

02.01.2014, 13:16

Multumesc!La multi ani tuturor!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

02.01.2014, 15:07

Ina

Ina 1

05.01.2014, 21:20

Laura, si eu prefer cu mai putina gelatina, dar cand pui multe fructe si n-ai gelatina suficienta, risti sa nu se inchege si sa-l prezinti ca "salata de fructe" ( Am patit eu )) )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!