Tort Diplomat

de cook_and_smile in Torturi, 26 Mar 2014 | 3354 vizualizari

 

Pe 23 Martie , fiind ziua de nastere a tatalui meu , m-am hotarat sa-i fac o surpriza , stiind ca ii plac dulciurile foarte mult . Stiam reteta clasica a tortului Diplomat , dar pana acum nu ma hotarasem nicicum sa incerc reteta , dar acum fiind motivata de ceva extrem de frumos , am hotarat sa trec la treaba .

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de piscoturi
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • 3 capsuni pentru decor
  • 1/2 banana pentru decor
  • 1/2 tableta de ciocolata amaruie pentru decor
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • o conserva ananas cu tot cu suc
  • 200 grame de zahar
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri de faina alba
  • 30 grame de gelatina
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Mai intai ,se ia gelatina si se inmoaie in 100 ml apa. Puneti zaharul intr-o oala , in care adaugati cele 5 galbenusuri si cele 2 linguri de faina alba,esenta de vanilie si pliculetul de zahar vanilat  .

Amestecati cu un tel pana ingredientele se omogenizeaza , dupa care turnam din lapte , putin cate putin , pana il incorporam in amestec.Dupa ce am omogenizat foarte bine totul , se ia cratita si se pune pe foc.Se fierbe la foc mic, avand grija sa amestecam continuu pentru a nu se lipi.Crema este gata in momentul in care se ingroasa , dupa care o dam deoparte pentru a se raci pentru 10 minute.Am lasat crema sa se racesca suficient , atat cat sa fie suficient de calda pentru a topi gelatina si nu fierbinte , atentie !!Apoi cu telul , omogenizam bine .pana gelatina se topeste integral in compozitie.

Se iau fructele si se taie cubulete, avand grija sa nu exagerati cu fructele , deoarece , blatul se va lasa.Punem intr-un mixer frisca lichida si o batem pana va deveni o spuma tare .Se ia apoi din crema de ou si se pune cam 1/2 din ea in bolul cu frisca , se lasa la mixer pana vedem ca se incorporeaza , la fel facem si cu cealalta jumatate de crema .

Se ia o tava cu peretii detasabili(eu am folosit una cu diametrul mai mare 28 cm) care se aseaza pe o farfurie perfect dreapta (de la tava nu pastram fundul , ci doar peretii tavii ) si inmuiem piscoturile cateva secunde in sucul de ananas.Nu le lasati sa absoarba foarte mult suc , deoarece ele sunt poroase si riscam sa fie mult prea moi.Se tapeteaza peretele tavii de jur imprejur cu piscoturi, la fel si pe fundul tavii.Dupa , se pune din crema primul strat , presaram cu fructe (portocale,kiwi,ananas), apasam putin pentru a intra in blat si continuam in acest fel , pana umplem tortul.La sfarsit se orneaza cu fructe dupa placul fiecaruia, eu am preferat sa fac un palmier cu trunchiul dintr-o jumatate de banana, pe care am desenat cu ciocolata si frunzele din kiwi ,portocale taiate in felii foarte subtiri si flori din capsuni.

Am topit ciocolata la bain marie , am pus pe fiecare piscot cu o lingurita cate putin , in asa fel sa se scurga si sa arate ca un ghetar .Restul de ciocolata am pus-o intr-un pos si am scris pe o hartie de tapetat tava La Multi Ani si o broderie pe care ulterior am rupt-o bucati mai mari si am pus-o pe feliile de tort atunci cand am servit , pentru a avea un aspect elegant .Eu mi-am lasat imaginatia sa zboare, reteta aceasta putandu-se face si intr-un bol pe fundul caruia se pune folie alimentara , dar mie una nu-mi place ca aspect cum iese, sunt foarte pretentioasa, pentru ca , pana la gust te atrage aspectul produsului , nu ?

Se da la frigider pentru a se raci peste noapte.

 

TIPS-URI

1

Nu puneti prea multe fructe , deoarece crema din interior se va lasa din cauza sucului.

RETETA IN IMAGINI

Tort Diplomat-0
Tort Diplomat-1

COMENTARII (10)

Lau

Lau 1

27.03.2014, 11:06

bun venit

cook_and_smile

cook_and_smile 1

27.03.2014, 17:49

Ms, fetelor ,pentru primirea frumoasa printre voi

MIUTA

MIUTA 1

28.03.2014, 12:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!