Tort diplomat

de iri_iri in Dulciuri, 26 Noi 2015 | 3655 vizualizari

 

Este pentru prima oară cand prepar acest tort, dar sunt sigura ca nu va fi ultima........

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 400g pișcoturi
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • O cutie compot de ananas
  • 500g de frișcă lichidă
  • 5 gălbenușuri
  • 500ml lapte
  • 200g zahar
  • 2 linguri faina
  • 20g gelatină
  • O esenta se vanilie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Pentru inceput punem praful de gelatina sa se înmoaie cu 150ml apă călduță  , amestecand cu o lingură si se lasa până devine ca o gelatină. 

Într -un alt vas punem cele 5 galbenusuri impreuna cu zaharul, le mixam după care adaugam faina si laptele putin cate putin. La final adaugăm esența si astfel compoziția obținută o punem la fiert, amestecand din cand in cand pana se îngroașă. 

Cand crema s-a îngroșat o dam deoparte, o lasam sa se raceasca un pic după care adaugam gelatina , amestecand bine până se încorporează.  

Separat batem frisca cu mixerul pana se întărește, dupa care o vom amesteca putin cate putin cu crema fiartă si răcită.  Se va amesteca bine până la o buna omogenizare.

Portocalele si kiwi se vor curăța după care se vor tăia mici cubulete. 

Asamblare: 

Pișcoturile se vor înmuia putin cate putin in suc de ananas din conserva si se vor aseza intr-o tava de tort detașabilă (ca in poza).

Apoi se va intinde o parte din crema+ frișcă dupa care se va presara cuburi de portocale,  kiwi si ananas. Se va proceda astfel până ce vom termina crema+frisca .

Eu am ornat deasupra cu felii de portocală  si kiwi si apoi l-am lasat la frigider până a doua zi. Sper sa va fi placut.

 

TIPS-URI

1

Portocalele după ce au fost taiate cubulete este bine sa le punem intr-o strecuratoare ca zeama sa se scurgă sa nu riscam sa se flescaiasca tortul de la zeama de portocala. Zeama o putem adauga in sucul de ananas pentru a inmuia pișcoturile.

RETETA IN IMAGINI

Tort diplomat-0
Tort diplomat-1
Tort diplomat-2
Tort diplomat-3
Tort diplomat-4
Tort diplomat-5
Tort diplomat-6
Tort diplomat-7
Tort diplomat-8
Tort diplomat-9
Tort diplomat-10
Tort diplomat-11
Tort diplomat-12

COMENTARII (28)

iri_iri

iri_iri 1

27.11.2015, 16:00

Motanel

Gicuta69

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:51

ancutsa

ancutsa 1

08.11.2016, 21:59

Un tort tare frumos!
La multi ani de ziua numelui si multe bucurii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24