Rulada diplomat cu capsuni

de Criss in Prajituri, 27 Mai 2016 | 6418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat 
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • crema: 
  • 250 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 1 lingura rasa faina
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina dr. Oetker
  • 300 g capsuni
  • Decor:
  • 1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr.Oetker 
  • 150 ml lapte rece
  • felii de capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada diplomat cu capsuni:

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, se bat in continuare pana se topeste zaharul, se adauga apoi galbenusurile, uleiul si se mixeaza, apoi se adauga faina, amestecand usor cu lingura de sus in jos. Se toarna amestecul in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se coace rulada pe treapta a doua a aragazului, la foc mic maxim 15 minute.

Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, faina, apoi se adauga laptele fierbinte si se fierbe crema pana cand capata consistenta unei budinci. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea completa a acesteia. Se lasa crema sa se raceasca, dar sa ramana totusi moale, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza.
In interiorul unei tavi de chec se pune hartie de copt cat blatul de mare, se pune blatul de rulada, se toarna crema si se inchide rulada. Se pune tava in frigider minim 3 ore pana se incheaga gelatina si crema devine ferma. Apoi se rastoarna rulada pe o tava , se indeparteaza hartia de copt si se orneaza rulada.

Pentru decor, se pune laptele rece intr-un bol, se adauga praful de frisca si se bate cu mixerul pana rezulta o spuma ferma. Se decoreaza rulada cu aceasta spuma cu gust de frisca si cu felii de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada diplomat cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

30.05.2016, 08:45

o rulada foarte faina si racoritoare!

blueapril 1

09.08.2017, 01:45

Ce dimensiuni are tava pentru aceste cantitati?!

Criss 1

17.08.2017, 07:41

Dupa cum am si scris mai sus, am copt blatul de rulada in tava clasica de la aragaz. Nu stiu exact ce dimensiuni are.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa