Desert rulada diplomat

de T I M E A in Dulciuri, 13 Ian 2016 | 22546 vizualizari

 

Daca tot am facut azi 4 ani de cand ma aflu printre voi, am zis ca totusi nu pot lasa aceasta zi fara o reteta festiva asa ca iata-ma cu o Rulada Diplomat pe care o impart cu drag, macar virtual, cu voi toti. 
Ma bucur ca fac parte din aceasta comunitate, ma bucur ca am cunoscut multi oameni minunati si m-am ales si cu prieteni dragi. La multi ani sanatosi si mie si voua, tuturor celor care sunteti prezenti aici zi de zi si mentineti aceasta frumoasa familie de bucatarasi.
Pentru aceasta reteta eu m-am inspirat de la  Alice Ciobanu,  pentru ca postase pe FB rulada si era exact ceea ce imi propusesem sa fac, dar habar nu aveam cum se face crema. A iesit o minunatie de rulada si daca pana acum nu mancam la nimeni Diplomat pentru ca nu imi placea imensitatea aceea de crema, varianta aceasta mi-a placut enorm de mult si o sa repet cu siguranta acest desert. 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 plic gelatina granule
  • 50 ml apa
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 cutie compot fructe tropicale de la Sun Food
  • Ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g ciocolata neagra
  • stelute din zahar
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada diplomat:

Pregatim mai intai blatul. Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de copt.


Turnam compozitia in tava mare de la cuptor pe care am pus mai intai hartie de copt, nivelam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 25 de minute.


Scoatem din cuptor si asezam rulada (cu hartie cu tot) intr-un prosop de bucatarie curat si umed.


Rulam cu grija si lasam sa se raceasca.


Crema: Punem gelatina la hidratat in 50 ml de apa. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare. Incalzim laptele si il turnam treptat peste galbenusurile mixate cu zahar. Punem apoi amestecul pe foc si adaugam gelatina amestecand si fara a lasa sa fiarba. Lasam vasul deoparte pana se raceste crema complet.


Separat mixam frisca lichida (smantana pentru frisca) impreuna cu o lingura de zahar pudra. Cand s-a racit complet crema de galbenusuri adaugam frisca batuta si omogenizam. Dam crema la frigider timp de o ora.


Indepartam prosopul si hartia de copt de pe blat si asezam blatul pe folie alimentara.


Ungem blatul cu crema peste care asezam fructele din compot.


Rulam si dam rulada la frigider timp de 3 ore.


Pentru ornat, mixam 200 ml smantana pt frisca (frisca lichida) impreuna cu 3 linguri de zahar pudra si ornam rulada pe partea de deasupra si laterale.


Topim ciocolata pe baie de aburi si cu ajutorul unei pungute sau al unui creion din silicon, trasam peste frisca dungulite.


Ornam cu stelute albe si albastre.


Pastram rulada la frigider pana la servire.

 

TIPS-URI

1

Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece inainte de a o mixa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

kytz 1

13.01.2017, 21:55

delia64 1

02.02.2017, 08:10

blueapril 1

09.08.2017, 01:50

Ce dimensiuni are tava necesara pt cantitatile astea?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Nely