Tarta cu piersici

de diaconta in Dulciuri, 15 Aug 2016 | 1223 vizualizari

 

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă.
Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i plac deserturile cremoase şi  pentru că am găsit la piaţă nişte piersici foarte gustoase.
 
Am avut un blat foarte fraged şi umplutura aromată de fructe.Nimic sofisticat ori care să ne răpească prea mult timp.

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de tarta:

  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • ½ lingurita praf de copt
  • Sare
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie

Pentru umplutura:

  • 1 kg piersici (cântarite cu tot cu sâmburi)
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 50 ml apa
  • 2 cm ghimbir razuit

Mai avem nevoie de unt pentru uns tava si zahar pudra

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Am pregatit mai întâi aluatul fraged pentru tarta,ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura.


Am amestecat faina cu zaharul,praful de copt si un praf de sare.


Am pus apoi untul rece taiat cubulete.


Am amestecat rapid cu degetele pâna am obtinut o compozitie nisipoasa.


Am adaugat si oul vanilia si coaja de lamâie si am framântat pâna am obtinut o coca omogena.


Nu trebuie sa exagerati cu aceasta operatiune deoarece untul nu trebuie sa se topeasca,riscam ca aluatul sa devina unsuros.


Daca coca obtinuta este prea uscata,puteti sa adaugati putina apa rece.La mine a fost suficient oul.


Am acoperit cu o folie alimentara si am pus la frigider.


Am scos sâmburii piersicilor,le-am taiat felii si le-am presarat cu zahar.


Dupa ce acestea au lasat sirop,am mai adugat putina apa rece si le-am pus sa fiarba câteva clocote,cât sa se înmoaie fructele.5-10 minute ar trebui sa fie suficiente.


Am avut piersici foarte coapte,deci nu a fost nevoie sa fiarba prea mult.


Am scos piersicile din sirop,am diluat o lingura de amidon cu putina apa rece,am pus-o peste sirop si am fiert pâna s-a îngrosat si am obtinut un jeleu.La final am pus ghimbirul razuit.


Am lasat sa se raceasca.


Am pregatit o tava pentru tarta.28 cm a avut diametrul tava mea.


Am uns tava cu unt.


Am scos aluatul de la frigider.Am lasat cam 1/3 din aluat pentru grilajul de deasupra,din restul aluatului am întins o foaie,destul de mare cât sa pot îmbraca si peretii formei în care am copt.


Am înţepat din loc în loc cu o furculita,apoi am copt 15 minute la 180 de grade.


Dupa acest timp,am scos tava,am asezat jeleul,piersicile si deasupra am facut un grilaj din aluatul ramas.


Am pus iarasi la cuptor pentru 40 de minute sau pâna ce este copt bine si aluatul de deasupra.


Am lasat sa se raceasca si am pudrat cu zahar.


Nu am reusit sa tai felii prea frumoase pentru ca aluatul a fost foarte sfărâmicios,dar exact cum mi-am dorit sa fie.


La noi nu a rezistat prea mult .




S-aveţi poftă !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

noiinbucatarie 1

18.08.2016, 22:55

ce frumoasa tarta!

deyutzky 1

18.09.2016, 23:15

Imi place!

ancutsa 1

05.05.2017, 10:28

Tare frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza de vaca, fructe si bezea fara coacere