Prajitura cu piersici

de gaby_gabytza in Prajituri, 7 Feb 2019 | 1206 vizualizari

 

m-am inspirat de pe blogul angel*s food

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 600 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 ou
  • esenta de lamaie
  • 100 g zahar
  • 150 ml smantana
  • Umplutura:
  • dulceata de mere
  • nuca
  • 100 g zahar
  • 3 cutii compot piersici
  • esenta vanilie
  • gris
  • nuca
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • compotul de la piersici
  • Decor:
  • zahar pudra
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Cernem faina si in mijloc facem o gaura si adaugam zaharul, praful de copt, untul si oul batut si amestecam. Framantam aluatul iar treptat adaugam smantana pana rezulta un aluat elastic si nelipicios.


Impartim aluatul in doua, invelim individual bucatile in folie alimentara si dam la frigider minim 30 minute.


Umplutura: amestecam nuca macinata cu zaharul, esenta si dulceata de mere pana iese o pasta tare.


Luam cate o jumatate de piersica dupa ce s-au scurs bine de zeama si o umplem cu nuca si o lipim cu a 2 a jumatate.Continuam si cu restul si dam la rece


Luam o bucata de aluat si o intindem pe masa de lucru.Formam o foaie cam cat e tava de mare si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt.Pudram cu gris deasupra si asezam piersicile pregatite anterior una langa alta.Unde sunt goluri adaugam nuca si deasupra asezam a doua foaie intinsa.


Dam tava la cuptor pana prajitura este aurie.


Cat timp tava este la cuptor pregatim siropul din compotul de piersici si zaharul. Le punem la fiert la foc mic pana se ingroasa si este lipicios.


Cand aproape este gata prajitura, o scoatem putin din cuptor si o ungem cu sirop dupa care o dam din nou la cuptor.


Dupa ce s-a copt bine o dam la racit si o pudram cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gabriela_Gh 1

08.02.2019, 10:02

Deliciu!

dantes 1

08.02.2019, 10:47

Buna!

Rahela Velicu 1

18.02.2019, 13:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu branza de vaci si merisoare
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici