Prajitura cu mere

de adriana_bobu in Prajituri, 14 Noi 2010 | 3415 vizualizari

 

Am adus o imbunatatire la reteta Corinei.....si rezultatul a fost ceva ...delicios!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250g zahar
  • 300g iaurt
  • 150 g gris
  • 300g faina
  • 1 praf copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 mere
  • o mana de stafide
  • o cantitate mica de frisca (ex HULALA mic)
  • doua linguri zahar pentru tras merele
  • 3-4 linguri apa
  • scortisoara
  • esenta rom, vanilie
  • o bucatica de ciocolata amaruie rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se amesteca la mixer ouale, zaharul si apoi se adauga iaurtul, grisul, faina si praful de copt mixand in continuare. Compozitia rezultata se pune in tava de la aragaz, captusita cu hartie de copt la cuptor pentru 40 min. In acest timp am curatat merele, le-am taiat maruntel si le-am tras intr-un ceaun in care am adaugat cele 2 linguri de zahar,stafidele, esenta de rom si apa, apoi scortisoara si zaharul vanilat. Le-am lasat pe foc cca 5 min dupa care le-am dat deoparte la racit. Am pregatit si frisca.


Dupa ce am scos tava din cuptor, am lasat 10 min prajitura sa se racoreasca dupa care am imprastiat merele cu stafide si cu zeama lasata peste prajitura , insiropand-o putin. Am pus cate un mot de frisca si in final am ras ciocolata. A iesit o prajitura foarte buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

nadina73 1

14.11.2010, 18:37

vreau si eu

Rocsi 1

14.11.2010, 18:52

adriana_bobu 1

14.11.2010, 19:53

poftiti !...sunt destule

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata