PRAJITURA "DINTE DE NEGRU"

de adriana65 in Prajituri, 18 Noi 2009 | 39831 vizualizari

 

O prajitura deosebit de simpla, luata din caietul de retete al mamei.
Nu am mai preparat-o de cel putin 10 - 15 ani.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 200 g zahar + 150
  • 30 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri dulceata de prune
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA "DINTE DE NEGRU":

Se freaca untul cu 200 g zahar pana devin spuma. Se adauga pe rand celelalte ingrediente: mai intai galbenusurile ( cate unul ), laptele, faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se desarta compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina; se da la cuptor pentru 30 - 40 minute ( stiti proba cu scobitoarea).
In aceest timp se bat spuma albusurile ramase cu 150 g zahar. Pentru a reusi bezeaua, albusurile se bat aproximativ 15 - 20 minute pe bain-marie.

Cand prajitura s-a copt o scoatem din cuptor si o ungem cu 2 linguri de dulceata de prune; peste prajitura unsa cu dulceata punem bezeaua si o mai dam la cuptor pentru 5 - 10 minute , la foc mic. Cand prajitura este gata, o scoatem din cuptor si o taiem calda, in tava, cu un cutit umed.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA "DINTE DE NEGRU"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

liana_geicu 1

20.11.2009, 10:45

offf, fac ce fac si mai dau o tura pe la prajitura ta! maine se executa, clar!

nadina73 1

28.05.2010, 01:49

mama mea o facea mult ,si sincer chiar am sa incerc si eu,arata tare bine 5 furcu

elena1988 1

02.02.2011, 17:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza