Prajitura Dinte de negru

de farfuriavesela in Prajituri, 18 Mai 2014 | 16004 vizualizari

 

Urmariti filmul de mai jos si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!
http://youtu.be/-bvn8P3npYc

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 1 pachet unt / margarina
  • 175 gr zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml lapte caldut
  • 300 gr faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Pentru bezea
  • 6 albusuri
  • 175 gr zahar tos
  • zeama de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 50 gr unt/margarina
Portii: 49
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dinte de negru:

Prepararam blatul astfel:



  • Frecam untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga treptat laptele, 1/2 din cantitatea de faina, bicarbonatul, cacao si restul de faina.

  • Se omogenizeaza bine si se intinde bine intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina.

  • Dimensiunile interioare ale tavii sunt 35 x 35 cm.

  • Se coace in cuptorul incins, la 180 grade pentru 20 min. Dupa coacere se lasa cateva minute sa se tempereze pana cand bezeaua este gata.




Prepararam bezeaua astfel:




  • Mixam albusurile cu un praf de sare, cu zaharul si cu zeama de lamaie, pana cand rezulta o spuma tare.




Aceasta bezea se aseaza peste blat si se introduce tava in cuptor pentru inca 5-6 min.



Intre timp preparam glazura astfel:



  • Se pune la fiert laptele, cacao, zaharul si apoi se adauga untul.




Se intinde glazura calda peste stratul de bezea si prajitura se portioneaza calda.

 

TIPS-URI

1

se portioneaza calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dinte de negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Valclaudia 1

18.05.2014, 21:10

nacularisa 1

19.05.2014, 08:48

Nu am facut-o niciodata,dar dupa astfel de aprecieri o voi incerca

JulyCris 1

19.05.2014, 09:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si dovleac