Prajitura Dinte de negru

de farfuriavesela in Prajituri, 18 Mai 2014 | 12916 vizualizari

 

Urmariti filmul de mai jos si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!
http://youtu.be/-bvn8P3npYc

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 1 pachet unt / margarina
  • 175 gr zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml lapte caldut
  • 300 gr faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Pentru bezea
  • 6 albusuri
  • 175 gr zahar tos
  • zeama de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 50 gr unt/margarina
Portii: 49
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dinte de negru:

Prepararam blatul astfel:



  • Frecam untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga treptat laptele, 1/2 din cantitatea de faina, bicarbonatul, cacao si restul de faina.

  • Se omogenizeaza bine si se intinde bine intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina.

  • Dimensiunile interioare ale tavii sunt 35 x 35 cm.

  • Se coace in cuptorul incins, la 180 grade pentru 20 min. Dupa coacere se lasa cateva minute sa se tempereze pana cand bezeaua este gata.




Prepararam bezeaua astfel:




  • Mixam albusurile cu un praf de sare, cu zaharul si cu zeama de lamaie, pana cand rezulta o spuma tare.




Aceasta bezea se aseaza peste blat si se introduce tava in cuptor pentru inca 5-6 min.



Intre timp preparam glazura astfel:



  • Se pune la fiert laptele, cacao, zaharul si apoi se adauga untul.




Se intinde glazura calda peste stratul de bezea si prajitura se portioneaza calda.

 

TIPS-URI

1

se portioneaza calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dinte de negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Valclaudia 1

18.05.2014, 21:10

nacularisa 1

19.05.2014, 08:48

Nu am facut-o niciodata,dar dupa astfel de aprecieri o voi incerca

JulyCris 1

19.05.2014, 09:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piure de dovleac