Prajitura Dinte de negru

de farfuriavesela in Prajituri, 18 Mai 2014 | 12166 vizualizari

 

Urmariti filmul de mai jos si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!
http://youtu.be/-bvn8P3npYc

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 1 pachet unt / margarina
  • 175 gr zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml lapte caldut
  • 300 gr faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Pentru bezea
  • 6 albusuri
  • 175 gr zahar tos
  • zeama de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 50 gr unt/margarina
Portii: 49
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dinte de negru:

Prepararam blatul astfel:

  • Frecam untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga treptat laptele, 1/2 din cantitatea de faina, bicarbonatul, cacao si restul de faina.
  • Se omogenizeaza bine si se intinde bine intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina.
  • Dimensiunile interioare ale tavii sunt 35 x 35 cm.
  • Se coace in cuptorul incins, la 180 grade pentru 20 min. Dupa coacere se lasa cateva minute sa se tempereze pana cand bezeaua este gata.


Prepararam bezeaua astfel:

  • Mixam albusurile cu un praf de sare, cu zaharul si cu zeama de lamaie, pana cand rezulta o spuma tare.


Aceasta bezea se aseaza peste blat si se introduce tava in cuptor pentru inca 5-6 min.

Intre timp preparam glazura astfel:

  • Se pune la fiert laptele, cacao, zaharul si apoi se adauga untul.


Se intinde glazura calda peste stratul de bezea si prajitura se portioneaza calda.

 

TIPS-URI

1

se portioneaza calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dinte de negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Dinte de negru-0
Prajitura Dinte de negru-1

COMENTARII (12)

Valclaudia

Valclaudia 1

18.05.2014, 21:10

nacularisa

nacularisa 1

19.05.2014, 08:48

Nu am facut-o niciodata,dar dupa astfel de aprecieri o voi incerca

JulyCris

JulyCris 1

19.05.2014, 09:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05