Prajitura cu cirese si frisca

de Miha in Prajituri, 13 Iun 2013 | 1428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g cicolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 50 g zahar
  • 75 ml apa
  • In plus:
  • cirese, atat cat sa acoperim fundul formei in care vom coace prajitura
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si frisca:

Sirop:

Zaharul il caramelizam. Turnam cu atentie apa in vas si lasam deoparte pana se topeste caramelul si siropul se raceste bine.

Ciresele se curata de samburi si de eventualii “vizitatori” )) si se pun intr-o sita sa se scurga de excesul de suc.

Ciocolata o topim intr-un vas la foc mic sau la microunde, impreuna cu untul, uleiul si laptele. Omogenizam si lasam la racit. Punem zaharul peste crema de ciocolata si mixam pana acesta se topeste. Adaugam apoi ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Vom folosi o tava sau o cratita mica, cu diametrul de cca 18 cm. Ungem bine cu ulei si punem ciresele in strat uniform. Turnam compozitia pentru blat si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana blatul devine ferm la atingere si apar crapaturi la suprafata. Pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Prajitura se lasa la racit in tava. Dupa ce s-a racit bine, se rastoarna pe un platou cu o miscare ferma. Se taie blatul in doua, se insiropeaza si se umple cu frisca batuta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cirese si frisca-0
Prajitura cu cirese si frisca-1
Prajitura cu cirese si frisca-2

COMENTARII (34)

Sim0na

Sim0na 1

14.06.2013, 10:29

Dulce amagire..

cristeena20

cristeena20 1

21.06.2013, 13:00

CA de obicei o prajitura de nota 10

Miha

Miha 1

21.06.2013, 15:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!