Prajitura cu cirese si frisca

de Miha in Prajituri, 13 Iun 2013 | 2597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g cicolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 50 g zahar
  • 75 ml apa
  • In plus:
  • cirese, atat cat sa acoperim fundul formei in care vom coace prajitura
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si frisca:

Sirop:

Zaharul il caramelizam. Turnam cu atentie apa in vas si lasam deoparte pana se topeste caramelul si siropul se raceste bine.

Ciresele se curata de samburi si de eventualii “vizitatori” )) si se pun intr-o sita sa se scurga de excesul de suc.

Ciocolata o topim intr-un vas la foc mic sau la microunde, impreuna cu untul, uleiul si laptele. Omogenizam si lasam la racit. Punem zaharul peste crema de ciocolata si mixam pana acesta se topeste. Adaugam apoi ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Vom folosi o tava sau o cratita mica, cu diametrul de cca 18 cm. Ungem bine cu ulei si punem ciresele in strat uniform. Turnam compozitia pentru blat si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana blatul devine ferm la atingere si apar crapaturi la suprafata. Pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Prajitura se lasa la racit in tava. Dupa ce s-a racit bine, se rastoarna pe un platou cu o miscare ferma. Se taie blatul in doua, se insiropeaza si se umple cu frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si frisca" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe seci si cirese