Prajitura Fanta

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 16 Feb 2015 | 2091 vizualizari

 

A fost ziua sotului meu saptamana trecuta si, in loc de tort, i-am facut una dintre prajiturile lui preferate.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • 6 linguri ulei;
  • 12 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • un praf de copt;
  • circa 350g de faina.
  • Crema:
  • 500 ml suc Fanta de portocale;
  • un plic de budinca de vanilie (de la Dr. Oetker);
  • doua linguri de zahar.
  • Pentru insiropat:
  • 500 ml suc Fanta de portocale.
  • Pentru decor:
  • un plic frisca + 150 ml lapte pentru prepararea ei;
  • optional, doua linguri de cacao Nesquik pentru a face frisca maro.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Prima data se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!


Intr-un castron se pun albusurile cu un praf de sare, iar intr-o farfurie se pun galbenusurile cu uleiul si esenta. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin bezea. Se adauga continutul din farfurie in castron si se amesteca, dupa care se pun faina si praful de copt si se amesteca in continuare foarte incet cu o lingura de lemn. Se adauga faina pana cand aluatul este potrivit de tare. Se toarna aluatul intr-o tava unsa si se baga la cuptor. Dupa ce s-a copt se lasa la racit, apoi se insiropeaza cu sucul.


Crema se prepara exact cum scrie pe pachetul de budinca, numai ca in loc de lapte se foloseste suc. Astfel, intr-un castron se pun patru linguri de suc, doua linguri de zahar si praful de budinca si se amesteca pana la omogenizare. Restul sucului se pune la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se ia cratita de pe foc si se pune amestecul din castron. Se mai tine la foc mic, amestecandu-se continuu pana se leaga crema, apoi aceasta se toarna fierbinte peste blat.


Dupa ce se raceste crema, se decoreaza prajitura cu frisca, dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Criss 1

17.02.2015, 08:00

mirela0911 1

17.02.2015, 12:42

Buna prajitura!

Bya Ralu 1

17.02.2015, 13:26

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura dulce-acrisoara