Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Prajitura cu branza de vaci si fanta este una din preferatele mele, ca si cheesecake-ul de asemenea. Este a doua oara cand fac aceasta prajitura, iar de data asta m-am gandit sa o modific putin ca sa semene mai mult cu cheesecake-ul. Astfel am reusit sa obtin aceasta varianta, cel putin la fel de delicioasa ca cea originala si mult mai light :))).
Sper sa va placa!
Blat:
Crema:
Glazura:
Blatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins cu otet. Amestecam bine.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.La jumatatea intervalului rotiti tava.
Crema: bateti frisca bine cu intaritorul de frisca. Adaugati zaharul, apoi branza de vaci si continuati sa mixati pana se incorporeaza bine.Dupa ce blatul e rece turnati crema peste el si nivelati. Dati la rece minim 30 minute inainte sa puneti glazura.
Glazura:
Turnati budincile intr-o cratita, amestecati cu zahar si apoi adaugati treptat suc fanta. Puneti la foc mic pana se ingroase ca o budinca normala. Lasati glazura sa se raceasca putin, dupa care o turnati treptat peste crema de branza (in mai multe straturi daca e nevoie). Lasati prajitura la rece cateva ore sau peste noapte ( a doua zi e cea mai buna) si am terminat!
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult