Prajitura cu prune si blat de frisca

de LUK in Prajituri, 25 Sep 2011 | 3526 vizualizari

 

Reteta de blat este preluata de la reteta de "Chec cu frisca" al Laurei Adamache careia ii multumesc.

 

INGREDIENTE

  • 200gr faina
  • 100gr amidon
  • 200gr zahar(reteta originala prevede 300gr..eu am folosit frisca indulcita si am considerat ca e buna si numai cu 200 de gr..si asa a fost)
  • 4 oua 
  • 300 gr frisca lichida
  • 1 praf de copt
  • o jumatate de lingurita de scortisoara
  • 500gr prune
  • 150ml frisca lichida pentru ornat(optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si blat de frisca:

Mixam foarte bine ouale cu zaharul si cu scortisoara.Adaugam frisca lichida si mai mixam 1-2 minute.Amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt.O incorporam in compozitia de mai sus.


Prunele taiate jumatati le pudram cu faina.(pe partea din interior).Turnam aluatul intr-o tava unsa cu unt si aranjam prunele deasupra(eu le am presat putin si s-au cam lasat..).Coacem in cuptorul preincalzit la 150 de grade cca 40min(incercati cu scobitoarea mijlocul prajiturii..daca scobitoarea iese curata inseamna ca si aluatul e copt).


Ei , acum ca s-a copt aveti 2 variante:


1.Pudrati prajitura fierbinte cu zahar pudra si o serviti ca atare(de preferat sa o taiati cand s-a racit)


2.Incercati sa scoateti prajitura din tava si sa o rasturnati cu prunele in sus(eu am preferat sa tai bucati pentru ca prunele erau prea jos in aluat si nu as fi putut scoate prajitura cu totul fara a ramane prunele lipite de tava).Ei dupa ce scoateti prajitura..bucati sau intreaga..ornati cu frisca lichida batuta tare si presarati deasupra scortisoara.


E delicioasa.Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si blat de frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lau 1

03.10.2011, 09:38

bun

Cris2711 1

03.10.2011, 19:10

senzational

LUK 1

04.10.2011, 15:45

multumesc Cris,Sufletista

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pasca traditionala
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu foi şi cremă de vanilie