Prajitura cu prune si blat de frisca

de LUK in Prajituri, 25 Sep 2011 | 5425 vizualizari

 

Reteta de blat este preluata de la reteta de "Chec cu frisca" al Laurei Adamache careia ii multumesc.

 

INGREDIENTE

  • 200gr faina
  • 100gr amidon
  • 200gr zahar(reteta originala prevede 300gr..eu am folosit frisca indulcita si am considerat ca e buna si numai cu 200 de gr..si asa a fost)
  • 4 oua 
  • 300 gr frisca lichida
  • 1 praf de copt
  • o jumatate de lingurita de scortisoara
  • 500gr prune
  • 150ml frisca lichida pentru ornat(optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si blat de frisca:

 Mixam foarte bine ouale cu zaharul si cu scortisoara.Adaugam frisca lichida si mai mixam 1-2 minute.Amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt.O incorporam in compozitia de mai sus.

Prunele taiate jumatati le pudram cu faina.(pe partea din interior).Turnam aluatul intr-o tava unsa cu unt si aranjam prunele deasupra(eu le am presat putin si s-au cam lasat..).Coacem in cuptorul preincalzit la 150 de grade cca 40min(incercati cu scobitoarea mijlocul prajiturii..daca scobitoarea iese curata inseamna ca si aluatul e copt).

Ei , acum ca s-a copt aveti 2 variante:

1.Pudrati prajitura fierbinte cu zahar pudra si o serviti ca atare(de preferat sa o taiati cand s-a racit)

2.Incercati sa scoateti prajitura din tava si sa o rasturnati cu prunele in sus(eu am preferat sa tai bucati pentru ca prunele erau prea jos in aluat si nu as fi putut scoate prajitura cu totul fara a ramane prunele lipite de  tava).Ei dupa ce scoateti prajitura..bucati sau intreaga..ornati cu frisca lichida batuta tare si presarati deasupra scortisoara.

E delicioasa.Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si blat de frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si bezea