Prajitura cu prune si blat de frisca

de LUK in Prajituri, 25 Sep 2011 | 2773 vizualizari

 

Reteta de blat este preluata de la reteta de "Chec cu frisca" al Laurei Adamache careia ii multumesc.

 

INGREDIENTE

  • 200gr faina
  • 100gr amidon
  • 200gr zahar(reteta originala prevede 300gr..eu am folosit frisca indulcita si am considerat ca e buna si numai cu 200 de gr..si asa a fost)
  • 4 oua 
  • 300 gr frisca lichida
  • 1 praf de copt
  • o jumatate de lingurita de scortisoara
  • 500gr prune
  • 150ml frisca lichida pentru ornat(optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si blat de frisca:

Mixam foarte bine ouale cu zaharul si cu scortisoara.Adaugam frisca lichida si mai mixam 1-2 minute.Amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt.O incorporam in compozitia de mai sus.


Prunele taiate jumatati le pudram cu faina.(pe partea din interior).Turnam aluatul intr-o tava unsa cu unt si aranjam prunele deasupra(eu le am presat putin si s-au cam lasat..).Coacem in cuptorul preincalzit la 150 de grade cca 40min(incercati cu scobitoarea mijlocul prajiturii..daca scobitoarea iese curata inseamna ca si aluatul e copt).


Ei , acum ca s-a copt aveti 2 variante:


1.Pudrati prajitura fierbinte cu zahar pudra si o serviti ca atare(de preferat sa o taiati cand s-a racit)


2.Incercati sa scoateti prajitura din tava si sa o rasturnati cu prunele in sus(eu am preferat sa tai bucati pentru ca prunele erau prea jos in aluat si nu as fi putut scoate prajitura cu totul fara a ramane prunele lipite de tava).Ei dupa ce scoateti prajitura..bucati sau intreaga..ornati cu frisca lichida batuta tare si presarati deasupra scortisoara.


E delicioasa.Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si blat de frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lau 1

03.10.2011, 09:38

bun

Cris2711 1

03.10.2011, 19:10

senzational

LUK 1

04.10.2011, 15:45

multumesc Cris,Sufletista

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac