Prajitura Fanta

de mirela0911 in Prajituri, 7 Iun 2015 | 8420 vizualizari

 

Demult nu mai facusem prajitura Fanta, insa de data aceasta, la solicitarea fiului meu am executat-o! Reteta mea nu este cu branza, cum am vazut aici la toate retetele, ci cu crema de vanilie si cocos. Asa ca, va prezint reteta mea!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • 50 g nuca de cocos

Pt. glazura:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 750 ml suc de portocale Fanta
  • 2 lg zahar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-a intarit spuma, se adauga zaharul pe rand. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna cate putin peste albusuri si se amesteca. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma in doua reprize, amestecand cu ajutorul unei spatule pana la omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit pentru cca 30-35 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Crema: Praful de budinca se amesteca cu zaharul si laptele apoi se pune pe foc mic, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit crema, se adauga nuca de cocos.

Se intinde crema peste blatul racit si se da la frigider, timp in care se prepara glazura.

Glazura: Cele 2 plicuri de budinca se amesteca cu 2 lg de zahar si fanta. Se pune pe foc si se amesteca din cand in cand cu ajutorul unui tel. In moentul in care incepe sa se ingroase, se amesteca continuu pana ce glazura va deveni sticloasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca amestecand mereu.

Dupa ce s-a racit, se toarna peste crema, se niveleaza si se da la rece. Dupa ce s-a intarit bine glazura, se poate portiona si servi.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Este de preferat ca untul folosit la crema sa fie de calitate.

2

Se poate prepara blatul galben, inlocuind cacaoa cu faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu suc Fanta