Prajitura cu crema caramel si caramel

de anca_rm in Prajituri, 6 Mar 2014 | 3673 vizualizari

 

Un amestec reusit de retete :)

 

INGREDIENTE

Pt Blat :

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri apa
  • praf de sare
  • un plic praf de copt

Pt crema englezeasca :

  • 140 ml lapte
  • 1 baton vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 foi gelatin sau 6 gr
  • 400 ml frisca

Pt crema caramel :

  • 5 linguri zahar
  • 150 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 8 linguri nuca macinata sau taiata grosier

Plus :

  • 2 foi napolitana

Pt Glazura:

  • 3 linguri zahar tos
  • 50 gr unt
  •  nuca macinata (2-3 linguri )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel si caramel:

Blatul : Pregatim o tava de dimensiunea foi de napolitana . O tapetam cu unt si faina sau mai simplu punem hartie de copt. Pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade


Acum putem incepe sa pregatim blatul astfel : separam galbenusul de albus .


Intr-un vas inalt punem albusurile si le batem cu mixerul pana obtinem o spuma pufoasa, punem un praf de sare si zaharul .


Batem pana cand nu se mai simte zaharul.


Acum punem galbenusurile si le amestecam bine , adaugam faina amestecata cu praful de copt si lingurile de apa .


Amestecam prin rasturnare si turnam compozitia in tava Tinem in cuptor cam 20 minute , dar cel mai sigur faceti testul cu scobitoarea …daca scobitoarea iese curata atunci e gata .


Il scoatem si il lasam la racit.


Crema englezeasca


Pune laptele pe foc la incalzit


Galbenusrile le amestecam cu zaharul .Gelatina o punem intr-un bol cu apa rece la inmuiat.


Batonul de vanilie il sectionam si il punem in lapte . In lapte punem galbenusurile si amestecam continuu pana se ingrosa ca sa nu se faca gogoloase . Cand s-a ingrosat luam de pe foc si adaugam gelatina inmuiata bine . Amestecam energic pana cand se dizolva . Punem toata crema la racit .


Frisca o batem tare cu mixerul si cand crema este rece ( trebuie sa fie rece altfel riscati sa se taie , sa se branzeasca) le amestecam .


Crema caramel :


Galbenusurile le amestecam cu o lingura de zahar .


4 linguri de zahar il punem pe foc sa se topeasca (sa fiti atenti sa nu se arda pentru ca o sa fie amar ) , cand ajunge la culoarae chihlimbarului punem untul taiat bucatele si lasam pana cand se topeste din nou zaharul.


Acum vom adauga nucile si amestecam bine pe foc pana cand se incoropreaza bine.


Punem si galbenusurile si amestecam pana cand se ingroasa .


Aceasta crema trebuie sa o intindem repede pe foile de napolitana , daca se va racini nu se mai poate intinde bine . Deci intindem crema pe o foaie de napolitana , o intindem si o acoperim cu cealalta foaie . Presam bine .


Blatul il taiem in doua si asezam prima parte in tava . Turnam o jumate din crema englezeasca peste blat si o intindem bine .


Peste punem foile de napolitana umplute deja .


Deasupra punem jumatatea de crema ramasa , nivelam si acoperim cu blatul ramas .


Dam la frigider pana cand pregatim glazura .


Acum e randul glazurii :


Zaharul il punem pe foc la topit , il lasam pana cand are o culoare frumoasa si este lichid. Punem untul si lasam sa devina un sirop frumos fara gogoloase.


Aceasta glazura o turnam peste prajitura , intindem rapid si presaram deasupra nuca macinata .




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

JulyCris 1

06.03.2014, 18:48

Super! Sunt fan caramel

Ubulika 1

07.03.2014, 12:54

laura_n 1

07.03.2014, 15:30

interesanta! si foarte faina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Pepsi sau Coca Cola