Magdalene cu lamaie si afine

de laura_n in Prajituri, 23 Sep 2013 | 3995 vizualizari

 

Intrucat nu mai facusem ceva dulce de ...muuulta vreme :))) am zis sa ii fac teroristului ceva...el vrea mereu briose, insa am incercat reteta Paulei de magdalene! este best of the best! pe cuvantul meu...au un gust si o textura senzationala! Paula, you rock!!! :))

Cred ca este a doua reteta a teroristului dupa mult indragita :)))) reteta de nuci cu zahar :))))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr zahar brut
  • 250 gr faina
  • 200 gr unt moale
  • 2-3 lg smantana
  • 1lg zahar pudra
  • 1 lamaie galbena
  • 1 praf copt
  • o mana afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magdalene cu lamaie si afine:

Am pornit cuptorul.


Lamaia am spalat-o si am ras-o, apoi am stors zeama.


Intr-un castronel, am pus 2-3 lg smantana, o lingura zahar pudra si zeama de lamaie. Am amestecat si am dat deoparte.


Intr-un castron, am mixat ouale cu zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat faina in doua reprize,cu praful de copt, apoi am adaugat untul moale, smantana si am mixat bine. Am adaugat afinele congelate si am amestecat usor. Am dat compozitia la frigider pentru o ora.


Am pregatit cateva forme de briose (teroristul vrea musai briose) si am distribuit cu o lingura toata compozitia. AM dat la cuptorul preincalzit si am lasat la copt cam 40 minute.


Sunt senzational de pufoase si gustoase! O reteta pe care o voi face mereu.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

se pot combina cu stafide sau nuci.

3

sunt ideale la cafea sau ceai

Daca ti-a placut reteta noastra "Magdalene cu lamaie si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

laura_n 1

01.10.2013, 14:12

Raluca, mabucur ca le-ai incercat imi pare rau ca ti s-a taiat compozitia, dar important e ca au iesit

Krystyan Trendy 1

10.12.2013, 21:02

delicioase

claudiaO 1

21.11.2014, 12:40

buneee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri