Sufleu de gutui

de anca_rm in Prajituri, 16 Oct 2013 | 1928 vizualizari

 

Am avut mere gutui pe acasa si mi-am amintit ca am vazut aici o reteta interesanta de sufleu.
Am gasit-o la Lubita .
Este demetial acest sufleu de gutui .
Am modificat putin reteta si iata ce a iesit .

Azi e ziua gutuielor :)

 

INGREDIENTE

  • -2 mere gutui de marime potrivita (sa iasa 5 linguri de piure )
  • -2 albusuri
  • -4 linguri de zahar
  • -putina coaja rasa de lamaie
  • -unt pentru uns formele
  • -praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de gutui:

Gutuile le spalam bine , in asa fel incat sa mearga puful dupa ele , le curatam de seminte si le taiem felii mai subtiri. Le punem la fiert cu 2 linguri de zahar si le lasam sa fiarba .


Cand sunt bine fierte le lasam la racit si le facem piure cu blenderul .


Pregatim doua forme de sufleu , le ungem bine cu unt (pentru doua forme trebuie cam o lingurita de unt)


Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si un praf de sare si le turnam peste piureul bine racit . Adaugam si coaja de lamaie (se mai poate adauga scortisoara , anason macinat sau altceva ) si amestecam usor .


Punem in forme si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute .


Se pudreaza cu zahar .


Pofta buna


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Panacris 1

17.10.2013, 09:52

dar cum adică ere gutui ?

Corinuta 1

17.10.2013, 11:10

Excelent!

ralu_ca 1

17.10.2013, 16:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de gutui