Sufleu de gutui

de anca_rm in Prajituri, 16 Oct 2013 | 1778 vizualizari

 

Am avut mere gutui pe acasa si mi-am amintit ca am vazut aici o reteta interesanta de sufleu.
Am gasit-o la Lubita .
Este demetial acest sufleu de gutui .
Am modificat putin reteta si iata ce a iesit .

Azi e ziua gutuielor :)

 

INGREDIENTE

  • -2 mere gutui de marime potrivita (sa iasa 5 linguri de piure )
  • -2 albusuri
  • -4 linguri de zahar
  • -putina coaja rasa de lamaie
  • -unt pentru uns formele
  • -praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de gutui:

Gutuile le spalam bine , in asa fel incat sa mearga puful dupa ele , le curatam de seminte si le taiem felii mai subtiri. Le punem la fiert cu 2 linguri de zahar si le lasam sa fiarba .


Cand sunt bine fierte le lasam la racit si le facem piure cu blenderul .


Pregatim doua forme de sufleu , le ungem bine cu unt (pentru doua forme trebuie cam o lingurita de unt)


Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si un praf de sare si le turnam peste piureul bine racit . Adaugam si coaja de lamaie (se mai poate adauga scortisoara , anason macinat sau altceva ) si amestecam usor .


Punem in forme si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute .


Se pudreaza cu zahar .


Pofta buna


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

17.10.2013, 09:52

dar cum adică ere gutui ?

Corinuta 1

17.10.2013, 11:10

Excelent!

ralu_ca 1

17.10.2013, 16:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08