Desert prajitura cu mere si scortisoara

de RuxyRux in Prajituri, 13 Feb 2018 | 281 vizualizari

 

Parfum imbietor de mar! 
Un aluat fraged minunat, impletit cu multa umplutura de mere parfumate.... va prezint o reteta de suflet!
 Puneti reteta de blat la pastrat, merita, as spune fara lipsa de modestie ca este perfecta, eu o folosesc si la tarte, am preparat zilele trecute o tarta delicioasa cu branza dulce care a avut un succes rasunator, ne-am lins cu totii pe degete!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 350 gr. faina de patiserie( plus inca o lingura plus pentru infainat)
  • 250 gr. unt gras( 82%)
  • 1 ou
  • 80 gr. smantana( aprox. 3 linguri)
  • un praf de sare
  • vanilie
  • o lingurita praf de copt

Umputura:

  • 14 mere
  • 230 gr zahar brun
  • scortisoara
  • vanilie

Decor:

  • zahar pudra vanilat
  • betisor de scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si scortisoara:

Blatul se prepara usor: amestecam faina cernuta cu praful de copt, untul rece dar moale, taiat in bucati, oul, vanilia si smantana, framantam cat sa se omogenizeze ingredientele si formam un aluat pe care il infainam cu o lingura de faina si il punem la rece timp de 30 de minute.


Merele spalate si curatate le razuim intr-un vas.


Scoatem aluatul de la rece si il impartim in doua bucati aproximativ egale.


Intindem prima foaie pe o suprafata usor infainata si o asezam in tava, punem merele, presaram zaharul si scortisoara, apoi vanilia si punem deasupra si a doua foaie intinsa in prealabil. Intepam foaia pe toata suprafata cum dorim noi, cu model sau fara.


Coacem prajitura 45 de minute la 180 de grade Celsius, o lasam sa se raceasca apoi o pudram cu zahar pudra vanilat.


O bunatate!


 

TIPS-URI

1

Aluatul este tare bun si nu se rupe la intins, ne vom ajuta de foarte putina faina.

2

Foaia de la baza nu se inteapa, exista riscul sa se scurga sucul de mar si sa se lipeasca prajitura de tava.

3

Nu este nevoie sa ungem tava sau sa o tapetam, in niciun caz nu vom pune pergament.

4

Racim prajitura complet inainte sa o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

mena29 1

15.02.2018, 11:20

Delicioasă! Exact pe gustul Oanei mele și a lui Marius. Ei adoră plăcintele și tartele cu măr.

dantes 1

15.02.2018, 17:29

Buna!

elucubratiiculinare 1

15.02.2018, 20:11

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness si blat cu ciocolata