Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat

de merisor in Prajituri, 6 Mai 2014 | 109382 vizualizari

 

Mi-a placut mult ideea cu piscoturile in blat de cand am vazut prajitura "Triumf" postata de Teo, dar eu am ales alta varianta de blat si crema. A iesit tare buna si aspectuoasa, numai ca eu nu am rabdare la ornat si prefer sa presar ornamente de ciocolata sau chiar ciocolata rasa, asta ca sa nu o las golasa. :)) Multumesc, Teo, pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua + 4 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 15 piscoturi Savoiardi
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 5 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 200 gr unt(65 %)
  • 1 varf lingurita sare
  • 8 linguri faina
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita ulei
  • ornamente de ciocolata alba pentru pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat:

Reteta de unde m-am inspirat este aceasta:


http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-triumf-26570.html


Blat: separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pe care le vom folosi la crema.


Mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam continuu pana obtinem o bezea foarte tare.


Adaugam pe rand cele 6 galbenusuri, apoi uleiul si amestecam usor pana se omogenizeaza bine.


Cernem faina impreuna cu praful de copt si cacaua si le adaugam in ploaie la compozitia de blat.


Tapetam tava cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 30/40 cm) si rasturnam compozitia de blat in ea.


Asezam deasupra piscoturile, unul langa altul si le presam bine sa fie acoperite cu compozitia de blat.


Dam tava la cuptor si coacem blatul pentru 35 de minute la 180 de grade, apoi il vom lasa sa se raceasca.


Sirop: punem ingredientele intr-un vas pe foc si le lasam pana cand se dilueaza zaharul, apoi dam vasul la rece.


Crema: frecam galbenusurile cu zaharul si putina sare, apoi adaugam faina, coaja de lamaie si diluam totul cu putin lapte rece.


Restul de lapte il punem intr-un vas pe foc, iar cand este fierbinte, adaugam crema de galbenusuri in el si amestecam continuu cu un tel sa se uniformizeze. Cand crema se ingroasa ca o budinca, dam vasul deoparte de pe foc si adaugam esenta.


Lasam crema sa se raceasca, apoi o vom amesteca cu untul moale, tinut la temperatura camerei, punand cate putin unt in crema si mixand in continuare pana la epuizarea untului.


Asamblare: Insiropam bine blatul racit si intindem crema peste el.


Dam prajitura la rece pentru 15-20 de minute pentru a se intari crema.


Glazura: rupem ciocolata si o amestecam intr-un vas cu laptele si uleiul si o vom topi pe baie de abur sau la microunde.


Intindem imediat glazura peste prajitura si presaram ornamente de ciocolata alba peste ea.


Dam din nou prajitura la rece 30 de minute, sau cat rezistam, apoi o putem portiona.


Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Recomand sa se insiropeze bine blatul, pentru a se putea taia piscoturile, altfel raman tari si se vor sfarama la contactul cu cutitul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

mihaelar63 1

06.10.2014, 08:28

Ce-mi place !!!!

merisor 1

06.10.2014, 08:35

reisnaor_2006 1

18.04.2015, 17:57

vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii cum arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire