Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat

de Merisor in Prajituri, 6 Mai 2014 | 130066 vizualizari

 

Mi-a placut mult ideea cu piscoturile in blat de cand am vazut prajitura "Triumf" postata de Teo, dar eu am ales alta varianta de blat si crema. A iesit tare buna si aspectuoasa, numai ca eu nu am rabdare la ornat si prefer sa presar ornamente de ciocolata sau chiar ciocolata rasa, asta ca sa nu o las golasa. :)) Multumesc, Teo, pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua + 4 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 15 piscoturi Savoiardi
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 5 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 200 gr unt(65 %)
  • 1 varf lingurita sare
  • 8 linguri faina
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita ulei
  • ornamente de ciocolata alba pentru pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat:

Reteta de unde m-am inspirat este aceasta: 

http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-triumf-26570.html

Blat: separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pe care le vom folosi la crema.

Mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam continuu pana obtinem o bezea foarte tare.

Adaugam pe rand cele 6 galbenusuri, apoi uleiul si amestecam usor pana se omogenizeaza bine.

Cernem faina impreuna cu praful de copt si cacaua si le adaugam in ploaie la compozitia de blat.

Tapetam tava cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 30/40 cm) si rasturnam compozitia de blat in ea.

Asezam deasupra piscoturile, unul langa altul si le presam bine sa fie acoperite cu compozitia de blat.

Dam tava la cuptor si coacem blatul pentru 35 de minute la 180 de grade, apoi il vom lasa sa se raceasca.

Sirop: punem ingredientele intr-un vas pe foc si le lasam pana cand se dilueaza zaharul, apoi dam vasul la rece.

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul si putina sare, apoi adaugam faina, coaja de lamaie si diluam totul cu putin lapte rece.

Restul de lapte il punem intr-un vas pe foc, iar cand este fierbinte, adaugam crema de galbenusuri in el si amestecam continuu cu un tel sa se uniformizeze. Cand crema se ingroasa ca o budinca, dam vasul deoparte de pe foc si adaugam esenta.

Lasam crema sa se raceasca, apoi o vom amesteca cu untul moale, tinut la temperatura camerei, punand cate putin unt in crema si mixand in continuare pana la epuizarea untului.

Asamblare: Insiropam bine blatul racit si intindem crema peste el.

Dam prajitura la rece pentru 15-20 de minute pentru a se intari crema.

Glazura: rupem ciocolata si o amestecam intr-un vas cu laptele si uleiul si o vom topi pe baie de abur sau la microunde.

Intindem imediat glazura peste prajitura si presaram ornamente de ciocolata alba peste ea.

Dam din nou prajitura la rece 30 de minute, sau cat rezistam, apoi o putem portiona.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Recomand sa se insiropeze bine blatul, pentru a se putea taia piscoturile, altfel raman tari si se vor sfarama la contactul cu cutitul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (49)

mihaelar63 1

06.10.2014, 08:28

Ce-mi place !!!!

Merisor 1

06.10.2014, 08:35

reisnaor_2006 1

18.04.2015, 17:57

vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii cum arata

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie