Poale-n brau

de Rocsi in Prajituri, 30 Ian 2011 | 6980 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 400 ml lapte
  • 100 gr unt 80 % grasime
  • 270 gr zahar
  • 50 gr drojdie proaspata
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 1 kg branza de vaci
  • 3 oua
  • 200-250 gr zahar
  • 150 gr stafide
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de portocala
  • 3 lingurite de vanilie
  • zahar pudra + 2 oua pentru uns placintele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Aluatul:

Laptele il punem la incalzit pe foc, cat sa fie caldut.

Untul il topim si il lasam sa se racoreasca.

Intr-un bol punem drojdia facuta bucatele, o lingura zahar, o lingura faina si 5-6 inguri de lapte caldut.

Le amestecam bine, lasam drojdia la cald cam 15 minute.

Cernem faina intr-un bol mai mare, punem zaharul, sarea, vanilia si coaja rasa de portocala.


Le amestecam bine cu o paleta. Adaugam drojdia dospita si ouale care le batem spuma inainte. Incepem si framantam cu mana.



Dupa ce acestea s-au incorporat bine, punem laptele treptat, framantam. Adaugam untul si framantam pana este bine incorporat.



Vom obtine un aluat elastic, usor de lucrat. Il acoperim cu un prosop curat, il lasam la loc cald si ferit de curent pana isi dubleaza volumul.


Umplutura:

Umplutura o pregatim chiar inainte sa ne apucam de placinte.

Punem branza intr-un bol, ouale si zaharul. Le mixam pana sunt toate omogenizate.

Adaugam grisul, stafidele, coaja rasa de portocala, vanilia si le amestecam cu o paleta.

Este de preferat sa aveti o branza bine scursa si cremoasa.


Le introducem in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 40-45 de minute.

Le verificam cam dupa 35 de minute sa vedem cat de rumenite sunt si coapte, ca sa stim cat le mai lasam in cuptor.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le pudram cu zahar.


Le acoperim cu hartie de copt, apoi punem 2-3 prosoape groase si le lasam asa pana se racesc.

Reci, le transferam intr-un bol si le acoperim bine cu folie alimentara.

Nu stiu cate o sa va mai ramana reci, ca sunt asa bune ca nu o sa va puteti abtine din mancat atunci calde.

Din aceasta cantitate mie mi-au iesit 28 de placinte, pentru ca le-am facut mai micute.

Sa aveti pofta!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

Rocsi 1

25.03.2015, 10:11

Asa este Carmen

iri_iri 1

29.03.2015, 13:57

Rocsi 1

29.03.2015, 18:52

Iri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Papanasi fierti cu branza dulce si iaurt