Chec

de Lorra in Prajituri, 23 Dec 2011 | 2688 vizualizari

 

Clasicul chec...mmmm...amintiri din copilarie :)))
Si cel mai mult adoram sa "lustruiesc" castroanele in care a fost crema :) acum sarcina este a fetitei mele :)))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 ml ulei
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • zahar praf pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat incet (ca pt maioneza), apoi se pune praful de copt stins in zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza in comp. de galbenusuri, alternand cu faina in ploaie.


Se unge tava cu ulei si se tapeaza cu faina (pesmet) si se aseaza 3/4 din compozitie. In compozitia ramasa se pun cele doua linguri de cacao si se aseaza deasupra in tava.


Se lasa la cuptorul deja incins 30-40 min la foc potrivit. Se scoate si se pudreaza cu zahar.


Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lorra 1

24.12.2011, 12:03

va pup si Craciun Fericit !!!
Ho-ho-ho

Bucataras Medi 1

30.12.2011, 21:03

minunat arata.

Lorra 1

30.12.2011, 23:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec negru