Desert prajitura Duo cu zmeura si ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 24 Apr 2017 | 515 vizualizari

 

O prajiturica pe gustul nostru, are ciocolata, dar si fructe, iar blatul este foarte bine insiropat.
Delicii de Pasti 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • praf de sare
  • Crema cu zmeura:
  • 150 gr zmeura congelata
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata
  • 200 gr ciocolata
  • 200 gr frisca lichida
  • Pt sirop:
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri cafea
  • 4 linguri apa

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Duo cu zmeura si ciocolata:

Blatul :


Am folosit o tava mai mica, 24 x 20 cm, in care am pus hartie de copt


Cuptorul il pornim si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade C.


Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua.


Ouale le spargem intr-un vas inalt si le batem impreuna cu zaharul, sarea si esenta de rom.


Cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugam cate o lingura de faina, amestecata cu restul ingredientelor si omogenizam.


Turnam compozitia in tava de copt si punem la cuptor pentru 20-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii.


Pana se coace blatul, preparam umplutura.


Incepem cu crema cu ciocolata, pentru ca aceasta trebuie sa se raceasca.


Intr-o craticioara, rupem ciocolata bucati si punem peste ea, frisca lichida.


Pe ochiul de aragaz, incalzim la foc mic frisca cu ciocolata si amestecam incontinuu pana se topeste . Atentie foarte mare sa nu fiarba .


Lasam sa se raceasca foarte bine, cand se poate pune la frigider, o acoperim cu o folie de plastic si punem la frigider (1.5- 2 ore) sau la congelator (30 minute).


Dupa 30 minute de stat in congelator, o batem bine pana se intareste.


Crema cu zmeura :


Zmeura o punem intr-o sita, sa se scurga siropul pe care il lasa cand se decongeleaza.


Frisca o batem pana se intareste impreuna cu mascarponele, gustati si mai adaugati zahar, daca mai este nevoie.


Adaugam zmeura si amestecam, pana se face crema roz.


Punem la frigider.


Pregatim siropul pentru insiropat blatul:


Punem la caramelizat o lingura de zahar. Cand devine lichid si de culoarea mierii, adaugam apa si cafeaua si lasam sa fiarba, pana cand se topeste zaharul ars.


Cand punem apa, trebuie sa avem grija sa nu ne stropeasca. Lasam la racit.


Asamblarea:


Blatul rece il feliem in doua straturi egale. Asezam o parte pe un platou si il insiropam cu jumate din siropul pregatit si racit.


Peste, punem crema cu zmeura si nivelam, apoi punem ¾ din crema cu ciocolata si nivelam.


Asezam partea ramasa de blat, insiropam si punem restul de crema cu ciocolata. Nivelam si decoram.


Punem la frigider si lasam sa se raceasca bine.


Pofta buna!





 

TIPS-URI

1

gustati cremele si, daca credeti ca mai trebuie zahar, adaugati zahar pudra, pentru o incorporare mai usoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Duo cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ancutsa 1

25.04.2017, 21:52

Foarte gustoasa! Si ce bine arata!

kytz 1

27.04.2017, 13:08

Waw! Cred că a fost un adevărat deliciu!

miki_a 1

13.07.2017, 11:40

Waw! Numai bun de savurat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa alb-negru