Amandine

de mirela0911 in Prajituri, 22 Ian 2012 | 5252 vizualizari

 

Sursa de inspiratie........Miha, mersi! Doar putine modificari, nici nu se observa. Si cat de buna e!!!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • 100g zahar
  • 3 lg sirop din zahar caramelizat (2lg zahar stins cu 3 lg apa)
  • 30ml ulei
  • 1 cana faina
  • 2 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • esenta de rom

Pt. crema:

  • 200g unt
  • 100g zahar pudra
  • 3 lg cacao
  • esenta rom
  • 1 galbenus

Pt. sirop:

  • 100g zahar
  • 150ml apa
  • 1 plic capuccino
  • esenta de rom

Pt. glazura:

  • 100g ciocolata cu lapte
  • 60ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul ca la maioneza, se adauga esenta de rom si siropul de zahar racit. Se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si se mogenizeaza cu miscari de jos in sus. Se toarna amestecul in tava tapetata cu unt si hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit pt. cca 25 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.


Crema: Se amesteca bine untul cu 80g zahar pudra. Intre timp, galbenusul se freaca cu 20g zahar si se pune pe baie de abur pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga peste unt. Se adauga si cacaoa si esenta de rom. Va iesi o crema fina si buuuuna.


Siropul: Se pune la foc intr-o craticioara apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga capuccino. Se amesteca bine pana se dizolva, se adauga si esenta de rom si se lasa la racit.


Blatul se taie in doua. Se insiropeaza o parte cu jumatate din siropul de mai sus dupa care se unge cu crema si se aseaza a doua parte de blat insiropata cu restul de sirop. Deasupra se glazureaza cu ciocolata topita impreuna cu frisca si lasata putin sa se raceasca.


Se taie cubulete potrivite si se orneaza cu cate un mot de frisca fiecare.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

mirela0911 1

24.01.2012, 20:59

Mona scumpa n-a fost cu intentie, a fost cu amandine ti-am dat un pupic sa-ti treaca

mary06 1

28.01.2014, 14:30

Pt glazura amestecati frisca cu ciocolata topita?Dar frisca trebuie batuta cu mixerul?

mirela0911 1

28.01.2014, 19:29

Mary06, frisca lichida se pune intr-o craticioara la foc mic impreuna cu ciocolata rupta bucati (nu se lasa sa dea clocot)si se amesteca continuu pana se topeste ciocolata, se ia de pe foc, se lasa la racit un pic apoi se toarna peste prajitura! Spor la treaba!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!