Non plus ultra

de Criss in Prajituri, 3 Feb 2011 | 30296 vizualizari

 

Sau mai pe romaneste, fursecuri cu bezea. :D Nu ma intrebati de unde denumirea asta ciudat ca habar n-am. Asa apar in caietul cu retete al mamei, asa le-am zis si eu.

 

INGREDIENTE

  •  -300g faina
  • -200g unt sau margarina
  • -3 galbenusuri
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • Bezea:
  • -3 albusuri
  • -180 g zahar pudra
  • -1lingurita zeama de lamie
  • Pentru unit fursecurile,
  • gem de caise.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Non plus ultra:

Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale dar nelipicios. Se intinde aluatul pe planseta infainata, cu un pahar de tuica se taie rondele destul de mici. Fursecurile nu trebuie sa fie mari asa ca alegeti cel mai mic pahar pe care il aveti.


Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea teapana.


Bezeaua se pune intr-un posh si pe fiecare cerculet se face cate un mot.


Se coc fursecurile la foc mic 20-25 minute. Daca observati ca bezeaua isi schimba culoarea, coaceti cu usa cuptorului intredeschisa.


se lipesc cate doua cu gem de caise. Eu am facut cateva si cu gem de capsuni.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Non plus ultra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Criss 1

05.05.2016, 11:59

MihaelaMihaela84 1

14.01.2017, 15:19

o nelamurire , nu avem nevoie de praf de copt , amoniac sau bicarbonat?

Criss 1

18.01.2017, 20:43

Nu, la aceste fursecuri nu se foloseste niciun agent de crestere. Ele sunt fragede si nu trebuie sa creasca.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca