Baclava

de ANCA in Prajituri, 23 Feb 2013 | 2965 vizualizari

 

..sau the best baclava ever!:)) am reteta minunata de la o prietena care o are la randul ei, de la o prietena cu origini turcesti de pe la Constanta! Cel mai simplu mod de preparare, dupa cum se face in zona respectiva, dar atat de buna, ca as manca o tava fara sa respir!:))

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta de 400 g
  • 500 g nuca tocata
  • 750 g zahar
  • 750 ml apa
  • o lamaie mare
  • vanilie, rom, apa de flori de portocal sau de trandafir, ce va place
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Foile de placinta trebuie sa fie decongelate total.


Zaharul si apa se pun la fiert intr-o craticioara. Dupa ce fierbe cateva minute, se adauga zeama de la lamaie, coaja si aromele, dupa gust.


Tapetam o tava cu hartie de copt si incepem sa intindem foile.


Punem jos 5 foi (fiecare unsa cu ulei sau unt topit), punem jumatate din cantitatea de nuci pisate, apoi din nou 5 foi (la fel, fiecare unsa), punem si restul de nuca, iarasi foile ramase, unse. Taiem baclavalele in patrate/dreptunghiuri/triunghiuri, dupa cum va e mai comod.


Dam la cuptor la 180 grade pana se rumeneasc, apoi insiropam.Se lasa la racit in cuptor cu focul stins.


Enjoy!:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

laura_n 1

24.02.2013, 14:04

imi place la nebunie baclavaua

merisor 1

25.02.2013, 06:01

danakarin 1

25.02.2013, 09:08

Imi place foarte mult, nu am facut niciodata. Am mancat doar la cofetarie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Baclava