Baclava

de ANCA in Prajituri, 23 Feb 2013 | 2778 vizualizari

 

..sau the best baclava ever!:)) am reteta minunata de la o prietena care o are la randul ei, de la o prietena cu origini turcesti de pe la Constanta! Cel mai simplu mod de preparare, dupa cum se face in zona respectiva, dar atat de buna, ca as manca o tava fara sa respir!:))

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta de 400 g
  • 500 g nuca tocata
  • 750 g zahar
  • 750 ml apa
  • o lamaie mare
  • vanilie, rom, apa de flori de portocal sau de trandafir, ce va place
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Foile de placinta trebuie sa fie decongelate total.

Zaharul si apa se pun la fiert intr-o craticioara. Dupa ce fierbe cateva minute, se adauga zeama de la lamaie, coaja si aromele, dupa gust.

Tapetam o tava cu hartie de copt si incepem sa intindem foile.

Punem jos 5 foi (fiecare unsa cu ulei sau unt topit), punem jumatate din cantitatea de nuci pisate, apoi din nou 5 foi (la fel, fiecare unsa), punem si restul de nuca, iarasi foile ramase, unse. Taiem baclavalele in patrate/dreptunghiuri/triunghiuri, dupa cum va e mai comod.

Dam la cuptor la 180 grade pana se rumeneasc, apoi insiropam.Se lasa la racit in cuptor cu focul stins.

Enjoy!:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Baclava-0
Baclava-1
Baclava-2

COMENTARII (12)

laura_n

laura_n 1

24.02.2013, 14:04

imi place la nebunie baclavaua

 merisor

merisor 1

25.02.2013, 06:01

danakarin

danakarin 1

25.02.2013, 09:08

Imi place foarte mult, nu am facut niciodata. Am mancat doar la cofetarie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!