Chec cu mere si caramel

de Miha in Prajituri, 4 Oct 2010 | 6270 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 220 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 mar mare
  • Pentru crusta:
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 2 linguri de unt moale
  • 1 lingura nuca macinata
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 1 lingura unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si caramel:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Adaugam ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Turnam laptele caldut, putin cate putin, apoi incorporam usor faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. Marul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari sau se taie cubulete, dupa preferinta si se incorporeaza in aluat.


Compozitia se toarna intr-o tava de chec bine unsa cu unt si tapetata cu faina.


Crusta:


Se amesteca faina, cu zaharul ( de preferat pudra), scortisoara, nucsoara si nuca macinata. Punem si untul si repede repede framantam cu varful degetelor pana obtinem niste firimituri pe care le presaram deasupra alutului de chec.


Dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.


Caramel:


Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand a devenit lichid adaugam untul si frisca, cu atentie si omogenizam. Fierbem la foc mic pana se topeste zaharul si sosul s-a ingrosat. Se lasa la racit.


Checul rece se acopera cu un strat de caramel si se portioneaza.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Miha 1

04.10.2010, 20:50

Ionix, as completa si cu...umed. dar daca se intelege altceva?

ionix 1

05.10.2010, 18:26

bey, e si umed??? pai, e perfect

epurasha2bb 1

06.10.2010, 12:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta taraneasca cu gutui
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu cirese