Chec cu mere si caramel

de Miha in Prajituri, 4 Oct 2010 | 8668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 220 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 mar mare
  • Pentru crusta:
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 2 linguri de unt moale
  • 1 lingura nuca macinata
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 1 lingura unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si caramel:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Adaugam ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Turnam laptele caldut, putin cate putin, apoi incorporam usor faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. Marul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari sau se taie cubulete, dupa preferinta si se incorporeaza in aluat.

Compozitia se toarna intr-o tava de chec bine unsa cu unt si tapetata cu faina.

Crusta:

Se amesteca faina, cu zaharul ( de preferat pudra), scortisoara, nucsoara si nuca macinata. Punem si untul si repede repede framantam cu varful degetelor pana obtinem niste firimituri pe care le presaram deasupra alutului de chec.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

Caramel:

Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand a devenit lichid adaugam untul si frisca, cu atentie si omogenizam. Fierbem la foc mic pana se topeste zaharul si sosul s-a ingrosat. Se lasa la racit.

Checul rece se acopera cu un strat de caramel si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Miha 1

04.10.2010, 20:50

Ionix, as completa si cu...umed. dar daca se intelege altceva?

ionix 1

05.10.2010, 18:26

bey, e si umed??? pai, e perfect

epurasha2bb 1

06.10.2010, 12:53

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu iaurt si scortisoara