Chec cu mere si caramel

de Miha in Prajituri, 4 Oct 2010 | 4577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 220 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 mar mare
  • Pentru crusta:
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 2 linguri de unt moale
  • 1 lingura nuca macinata
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 1 lingura unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si caramel:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Adaugam ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Turnam laptele caldut, putin cate putin, apoi incorporam usor faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. Marul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari sau se taie cubulete, dupa preferinta si se incorporeaza in aluat.

Compozitia se toarna intr-o tava de chec bine unsa cu unt si tapetata cu faina.

Crusta:

Se amesteca faina, cu zaharul ( de preferat pudra), scortisoara, nucsoara si nuca macinata. Punem si untul si repede repede framantam cu varful degetelor pana obtinem niste firimituri pe care le presaram deasupra alutului de chec.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

Caramel:

Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand a devenit lichid adaugam untul si frisca, cu atentie si omogenizam. Fierbem la foc mic pana se topeste zaharul si sosul s-a ingrosat. Se lasa la racit.

Checul rece se acopera cu un strat de caramel si se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Miha 1

04.10.2010, 20:50

Ionix, as completa si cu...umed. dar daca se intelege altceva?

ionix 1

05.10.2010, 18:26

bey, e si umed??? pai, e perfect

epurasha2bb 1

06.10.2010, 12:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!