Prajitura cu pere

de _Alina_ in Prajituri, 19 Oct 2012 | 2882 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura cu ocazia reintalnirii unei vechi prietene. Reteta e nepretentioasa, se prepara rapid si e delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 1 lgt cu varf scortisoara macinata
  • 1 - 2 lgt lapte
  • 1 si 1/2 cana faina de grau
  • 2 pere
  • +
  • 50 ml sirop de soc
  • 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Batem albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le batem cu uleiul ca pentru maioneza.

3. Amestecam cele 2 compozitii, cernem faina amestecata cu praful de copt putin cate putin si incorporam cu ajutorul unei spatule. Incorporam si esenta de vanilie in compozitie.

4. Luam 2 linguri din compozitie si amestecam cu laptele si scortisoara macinata.

5. Punem compozitia alba in tava tapetata cu hartie de copt (24 cm), in mijlocul acesteia punem compozitia cu scortisoara si trecem cu o scobitoare prin ambele compozitii.

6. Perele le curatam de coaja (sau nu) si de seminte, le taiem pe lungime, sau rondele (sau ambele) si le asezam pe compozitie.

7. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 °C timp de 30 min, iar la final marim temperatura la 220 °C timp de 3-5 min.

8. Dupa ce scoatem din cuptor injectam (cu ajutorul unei seringi sterile) siropul (siropul de soc amestecat cu apa) si pudram cu zahar.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti turna siropul pur si simplu deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu pere-0
Prajitura cu pere-1
Prajitura cu pere-2
Prajitura cu pere-3
Prajitura cu pere-4
Prajitura cu pere-5
Prajitura cu pere-6
Prajitura cu pere-7
Prajitura cu pere-8

COMENTARII (20)

_Alina_

_Alina_ 1

19.10.2012, 20:09

Ma bucur ca va place!

Rux

Rux 1

21.10.2012, 23:09

Delicioasa! Imi plac prajiturile cu pere!

_Alina_

_Alina_ 1

22.10.2012, 11:00

Ruxy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!