Prajitura cu pere

de _Alina_ in Prajituri, 19 Oct 2012 | 5551 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura cu ocazia reintalnirii unei vechi prietene. Reteta e nepretentioasa, se prepara rapid si e delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 1 lgt cu varf scortisoara macinata
  • 1 - 2 lgt lapte
  • 1 si 1/2 cana faina de grau
  • 2 pere
  • +
  • 50 ml sirop de soc
  • 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Batem albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le batem cu uleiul ca pentru maioneza.

3. Amestecam cele 2 compozitii, cernem faina amestecata cu praful de copt putin cate putin si incorporam cu ajutorul unei spatule. Incorporam si esenta de vanilie in compozitie.

4. Luam 2 linguri din compozitie si amestecam cu laptele si scortisoara macinata.

5. Punem compozitia alba in tava tapetata cu hartie de copt (24 cm), in mijlocul acesteia punem compozitia cu scortisoara si trecem cu o scobitoare prin ambele compozitii.

6. Perele le curatam de coaja (sau nu) si de seminte, le taiem pe lungime, sau rondele (sau ambele) si le asezam pe compozitie.

7. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 °C timp de 30 min, iar la final marim temperatura la 220 °C timp de 3-5 min.

8. Dupa ce scoatem din cuptor injectam (cu ajutorul unei seringi sterile) siropul (siropul de soc amestecat cu apa) si pudram cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Puteti turna siropul pur si simplu deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

_Alina_ 1

19.10.2012, 20:09

Ma bucur ca va place!

RuxyRux 1

21.10.2012, 23:09

Delicioasa! Imi plac prajiturile cu pere!

_Alina_ 1

22.10.2012, 11:00

Ruxy!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu gutui si pere