Desert prajitura cu mere si scortisoara

de xana in Prajituri, 27 Oct 2017 | 4262 vizualizari

 

Varianta cremoasa a placintei cu mere.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 gr faina
  • 70 gr margarina sau unt
  • 25 ml apa
  • coaja rasa de la ½ de limeta
  • ½ de lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr crema de branza (gen Philadelphia)
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 3 mere
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • sucul de la ½ de limeta
  • 5 linguri zahar brun
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • In plus:
  • biscuiti cu scortisoara(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si scortisoara:

Se amesteca faina cu margarina moale taiata cubulete, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de limeta pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam apa si omogenizam atat cat sa se formeze un aluat, framantand prea mult foaia coapta va fi prea tare. Dam aluatul la frigider pentru 30 de minute, dupa care intindem o foaie potrivit de groasa si o coacem la cuptor pana se rumeneste.

Decojim merele, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari si le calim cu zaharul brun, scortisoara, romul si sucul de limeta atat cat sa se inmoaie. Luam de pe foc si adaugam margarina. Dupa ce s-a mai racorit compozitia, o transformam in piure.

Separat batem frisca impreuna cu zaharul pudra vanilat pana devine ferma. Mixam crema de branza cu merele apoi cu ajutorul unei spatule incorporam si frisca.

Taiem foaia la marimea unei forme mai inalte(a mea a fost patrata cu latura de 20cm) apoi distribuim crema deasupra. Am macinat resturile de foaie impreuna cu cativa biscuiti cu scortisoara si am presurat deasupra cremei.

Se da la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

28.10.2017, 19:35

O super bunatate de prajitura!

xana 1

28.10.2017, 21:28

Multumesc!

mirela0911 1

29.10.2017, 20:42

Buna cremoasa asta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura