Prajitura cu jeleu de visine si capsuni

de Valclaudia in Prajituri, 8 Feb 2014 | 4829 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 7 linguri nuca de cocos
  • 7 linguri zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt

Jeleu:

  • 1l suc de visine
  • 1 borcan dulceata de capsuni
  • 2 plicuri praf pentru budinca (de vanilie)

Decor:

  • 500 ml frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • cateva visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de visine si capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.


Adaugam rand pe rand, mixand in continuare la treapta redusa a mixerului, cate o lingura de apa minerala pana incorporam intreaga cantitate.


Adaugam esenta de vanilie si nuca de cocos,apoi renuntam la mixer.


In amestecul obtinut adaugam cate putin din albusurile batute spuma, amestecam usor cu o lingura de lemn si incorporam pe rand toata faina si tot albusul batut.


Turnam acest amestec in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru 40min (170 grade).


Facem testul cu scobitoarea si scoatem blatul din cuptor.


Punem 900 ml suc de visine la foc mic.


Dizolvam praful de budinca de vanilie in 100 ml suc rece.


Cand sucul de pe foc atinge punctul de fierbere adaugam praful de budinca dizolvat. Obtinem un amestec de consistenta unei budinci.


Adaugam un borcan dulceata de capsuni,lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte turnam amestecul obtinut peste blatul din tava.


Lasam la racorit,apoi tinem tava pentru cca 1 ora la rece pentru a se inchega jeleul pentru a fi usor de portionat.


Topim ciocolata in 6-7 linguri frisca lichida la foc mic.


Decoram portiile de prajitura cu ciocolata, frisca si cate o visina din visinata.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de visine si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Corinuta 1

09.02.2014, 13:35

Superba e! Ca de la cofetarie!

laura_n 1

10.02.2014, 18:22

vaaaai de mama! m-ai omorat! arata perfect!

Krystyan Trendy 1

11.05.2015, 21:20

Delicioasă prăjitură!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni