Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Blat:
Jeleu:
Decor:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand, mixand in continuare la treapta redusa a mixerului, cate o lingura de apa minerala pana incorporam intreaga cantitate.
Adaugam esenta de vanilie si nuca de cocos,apoi renuntam la mixer.
In amestecul obtinut adaugam cate putin din albusurile batute spuma, amestecam usor cu o lingura de lemn si incorporam pe rand toata faina si tot albusul batut.
Turnam acest amestec in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru 40min (170 grade).
Facem testul cu scobitoarea si scoatem blatul din cuptor.
Punem 900 ml suc de visine la foc mic.
Dizolvam praful de budinca de vanilie in 100 ml suc rece.
Cand sucul de pe foc atinge punctul de fierbere adaugam praful de budinca dizolvat. Obtinem un amestec de consistenta unei budinci.
Adaugam un borcan dulceata de capsuni,lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte turnam amestecul obtinut peste blatul din tava.
Lasam la racorit,apoi tinem tava pentru cca 1 ora la rece pentru a se inchega jeleul pentru a fi usor de portionat.
Topim ciocolata in 6-7 linguri frisca lichida la foc mic.
Decoram portiile de prajitura cu ciocolata, frisca si cate o visina din visinata.
Pofta buna!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola