Prajitura cu jeleu de visine si capsuni

de Valclaudia in Prajituri, 8 Feb 2014 | 6563 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 7 linguri nuca de cocos
  • 7 linguri zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt

Jeleu:

  • 1l suc de visine
  • 1 borcan dulceata de capsuni
  • 2 plicuri praf pentru budinca (de vanilie)

Decor:

  • 500 ml frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • cateva visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de visine si capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand, mixand in continuare la treapta redusa a mixerului, cate o lingura de apa minerala pana incorporam intreaga cantitate.

Adaugam esenta de vanilie si nuca de cocos,apoi renuntam la mixer.

In amestecul obtinut adaugam cate putin din albusurile batute spuma, amestecam usor cu o lingura de lemn si incorporam pe rand toata faina si tot albusul batut.

Turnam acest amestec in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru 40min (170 grade).

Facem testul cu scobitoarea si scoatem blatul din cuptor.

Punem 900 ml suc de visine la foc mic.

Dizolvam praful de budinca de vanilie in 100 ml suc rece.

Cand sucul de pe foc atinge punctul de fierbere adaugam praful de budinca dizolvat. Obtinem un amestec de consistenta unei budinci.

Adaugam un borcan dulceata de capsuni,lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte turnam amestecul obtinut peste blatul din tava.

Lasam la racorit,apoi tinem tava pentru cca 1 ora la rece pentru a se inchega jeleul pentru a fi usor de portionat.

Topim ciocolata in 6-7 linguri frisca lichida la foc mic.

Decoram portiile de prajitura cu ciocolata, frisca si cate o visina din visinata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de visine si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Corinuta 1

09.02.2014, 13:35

Superba e! Ca de la cofetarie!

laura_n 1

10.02.2014, 18:22

vaaaai de mama! m-ai omorat! arata perfect!

Krystyan Trendy 1

11.05.2015, 21:20

Delicioasă prăjitură!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu capsuni