Prajitura cu jeleu de visine si capsuni

de Valclaudia in Prajituri, 8 Feb 2014 | 4357 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 7 linguri nuca de cocos
  • 7 linguri zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt

Jeleu:

  • 1l suc de visine
  • 1 borcan dulceata de capsuni
  • 2 plicuri praf pentru budinca (de vanilie)

Decor:

  • 500 ml frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • cateva visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de visine si capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.


Adaugam rand pe rand, mixand in continuare la treapta redusa a mixerului, cate o lingura de apa minerala pana incorporam intreaga cantitate.


Adaugam esenta de vanilie si nuca de cocos,apoi renuntam la mixer.


In amestecul obtinut adaugam cate putin din albusurile batute spuma, amestecam usor cu o lingura de lemn si incorporam pe rand toata faina si tot albusul batut.


Turnam acest amestec in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru 40min (170 grade).


Facem testul cu scobitoarea si scoatem blatul din cuptor.


Punem 900 ml suc de visine la foc mic.


Dizolvam praful de budinca de vanilie in 100 ml suc rece.


Cand sucul de pe foc atinge punctul de fierbere adaugam praful de budinca dizolvat. Obtinem un amestec de consistenta unei budinci.


Adaugam un borcan dulceata de capsuni,lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte turnam amestecul obtinut peste blatul din tava.


Lasam la racorit,apoi tinem tava pentru cca 1 ora la rece pentru a se inchega jeleul pentru a fi usor de portionat.


Topim ciocolata in 6-7 linguri frisca lichida la foc mic.


Decoram portiile de prajitura cu ciocolata, frisca si cate o visina din visinata.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de visine si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Corinuta 1

09.02.2014, 13:35

Superba e! Ca de la cofetarie!

laura_n 1

10.02.2014, 18:22

vaaaai de mama! m-ai omorat! arata perfect!

Krystyan Trendy 1

11.05.2015, 21:20

Delicioasă prăjitură!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!