Prajitura cu iaurt si capsune

de Patricia Iordache in Prajituri, 10 Apr 2013 | 3645 vizualizari

 

Baietelul meu este fan prajituri cu iaurt si adora fructele de orice fel, mai ales capsunele. Pornind de la o reteta de baza gasita pe blog-ul Teo's Kitchen, adaugand eu una alta, am obtinut o prajitura super gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • - 1 pachet biscuiti patrati (aproximativ 24 bucati );
  • - 2 pahare iaurt DANONE (400 gr fiecare);
  • - 10 linguri zahar;
  • - 2 pliculete zahar vanilat;
  • - 2 pliculete gelatina (fiecare 10 gr);
  • - o cana de cacao cu lapte facuta in casa;
  • - cateva picaturi esenta de rom;
  • - 2 lingurite de INKA/ness;
  • - capsune taiate in jumatate (cate doriti)
  • - putina ciocolata rasa (pentru decor);
  • - cateva migdale si batoane de napolitana cu ciocolata (pentru decor)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si capsune:

Intr-un pahar de iaurt punem unul din plicurile cu zahar vanilat, 5 lingurite de zahar, 1 plic de gelatina (dupa ce a fost pusa la hidratat in putina apa rece si apoi incalzita putin fara a ajunge la fierbere!!).



In celalalt pahar de iaurt punem ceea ce ati pus si in primul pahar, dar, in plus adaugati ness-ul si picaturile de esenta de rom.



Luam un vas (al meu a fost dreptunghiular, de yena), se aseaza un strat de biscuiti (12 biscuiti) inmuiati in cacao cu lapte, turnam peste acestia continutul paharului de iaurt cu ness, bagam vasul pentru 10 minute la frigider.



Scoatem vasul si turnam peste ei continutul paharului de iaurt ramas. Punem din loc in loc capsune taiate pe jumatate.



Punem restul de biscuiti (12 biscuiti) scaldati in cacao cu lapte, apasand usor.



Radem ciocolata si dam totul la rece pentru minim 3 ore.



Ornam cu migdale si batoane de napolitane cu ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Este foarte important sa pastram asezarea biscuitilor - aceeasi - pe cele doua straturi, astfel incat, la taierea prajiturii sa obtinem o bucata perfecta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Patricia Iordache 1

11.04.2013, 10:08

diana_k 1

11.04.2013, 21:41

Patricia Iordache 1

11.04.2013, 22:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine