Chec cu stafide si merisoare

de Bunica in Prajituri, 22 Feb 2014 | 1420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g. stafide
  • 50 g. merisoare
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri nuci macinate grosier
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide si merisoare:

Merisoarele si stafidele se pun la hidratat in vin alb dulce sau coniac.


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana stau pe teluri.


Mixand in continuare adaugam zaharul cate o lingura.


Scoatem telurile si folosim o spatule.


Adaugam uleiul ,faina si zaharul vanilat mestecand usor de jos in sus.


Compozitia se imparte in doua.Una se lasa alba si cealalta se combina cu cacao.


In compozitia alba se adauga merisoarele si stafidele.


Tapetam cu hartie de copt doua forme de chec.


In tavi turnam cate o lingura din compozitia cu cacao si una din compozitia alba.


Nuca macinata am pus-o pe compozitia dintr-o tava.


Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade pana trece testul cu scobitoarea.



Lasam sa se raceasca in tava si pudram.


 

TIPS-URI

1

Profesoara mea de gospodarie din liceu ne-a invatat asa:la chec proportia este 1 ou,2 linguri zahar,1 lingura ulei si 2 faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Bunica 1

22.02.2014, 22:14

Multumesc de aprecieri,dragilor!

laura_n 1

23.02.2014, 15:49

pudrat!

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 22:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos