Chec cu stafide

de Ksenya in Dulciuri, 3 Feb 2017 | 2611 vizualizari

 

Din categoria "gustul copilariei" si al retetelor populare din CSI, am revenit cu o reteta de chec. Ea poarta numele de"кекс Столичный" in traducere" chec de capitala"
Practic, oricine vroia sa merga in vizita la un ceai, putea sa-l achizitioneze de la orice alimentara.
Este un chec care, daca  nu se consuma atunci pe moment, a doua zi devine si mai bun. 
Se poate modifica sau adauga la reteta de fata cum doriti. Eu v-o prezint dupa STAS.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari sau 4 mai mici
  • 1 pachet unt de 200 g
  • 120 g zahar
  • o cana faina 200g
  • 180 g stafide negre
  • 1/2 lingurita sare
  • o lingura faina pentru stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide:

Pornim cuptorul la 160 grade C.

Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul).

Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc mediu, spumim si il lasam pana untul capata o nuanta aramie spre culoarea cognacului. Va capata  un miros placut, a nuci coapte. De aceea, nici nu e nevoie de alte arome. Checul va fi aromat. Luam de pe foc si-l lasam sa raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Ouale le batem spuma cu zaharul, pana devin spuma si pana zaharul este complet dizolvat.

 Sarea o adaugam peste faina si o cernem  de 2 ori.  

Stafidele le scurgem de apa intr-o sita si adaugam lingura de  faina, amestecam si scuturam surplusul de faina. Le punem peste spuma, amestecam, adaugam si faina treptat si o incorporam in spuma cu o paleta de jos in sus. Adaugam treptat si tot untul untul topit .

Intr-o tava unsa si pudrata cu faina, incalzita in prealabil in cuptor, adaugam comopzitia, nivelam usor si dam la 165 grade C, pentru 30-40 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Checul este gata. Pofta buna!  :)

 

TIPS-URI

1

Checul se consuma incepand de a 2-a zi. A 3-a zi devine si mai bun.

2

Produsele trebuie aduse la temperatura camerei.

3

Nu e nevoie de praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Ksenya 1

04.12.2017, 18:48

Draga Navidad, Ma bucur ca incerci retetele mele. Si sunt incantata ca intentionezi sa le prepari de sarbatori.Iti multumesc.
Hai sa vedem unde e problema.
Eu din ce mi-ai scris tu cred ca in fuctie de marimea oualor trebuie jonglat cu faina.Apoi alt aspect ar fi untul ,trebue lasat sa raceasca complet,apoi adaugat in compozitie. Cuptorul bine incins. Toate ingredientele trebuiesc aduse cat mai aproape de temperatura camerei. Faina alba 00,cernuta de 2 ori.
In urmatoarele zile,am sa refac checul sa vedem cam pe unde ai putea gresi.
Navidad,trebuie sa iasa intocmai ca in foto.
. Revin dupa ce il refac.

navidad_2017 1

05.12.2017, 00:26

Multumesc mult Ksenya ! Ma gandesc ca ar putea fi intr-adevar marimea oualor, caci uneori sunt M, alteori L, depinde ce avem in casa... iar noi nu prea suntem bucatari/cofetari talentati, pregatim totul ad literam dupa reteta, mai ales la dulciuri, asa ca nu prea suntem in stare sa apreciem daca, consistenta unui aluat e cum trebuie, sau mai trebuie faina etc... Fara exagerare, e probabil cea mai des pregatita prajitura la noi, de cand ati postat reteta (e febletea tatii !); nu-i vorba ca si reciclarea in "kartoshka" a fost delicioasa, dar nu ne-ar trebui asa o nereusita in focul pregatirilor ptr Sarbatori (va fi "cozonacul"nostru, cum a fost si de Paste). Inca o data multumesc!

Ksenya 1

23.12.2017, 10:58

Navidad,am facut checul astazi,a iesit la fel ca in poza. Nu-mi dau seama unde se greseste.

Hai sa mai incercam o data .
Trebuie sa tii cont de cateva aspecte:
Ouale la temperatura camerei batute cu zaharul pana mixerul formeaza dune(lasa urme).
Untul sa fie racit si incorporat treptat.
Stafidele bine scurse si uscate pe un prosop de bucatarie.
Tava mea are 30x11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca si stafide ”asubana”