Chec cu stafide

de Ksenya in Dulciuri, 3 Feb 2017 | 980 vizualizari

 

Din categoria "gustul copilariei" si al retetelor populare din CSI, am revenit cu o reteta de chec. Ea poarta numele de"кекс Столичный" in traducere" chec de capitala"
Practic, oricine vroia sa merga in vizita la un ceai, putea sa-l achizitioneze de la orice alimentara.
Este un chec care, daca  nu se consuma atunci pe moment, a doua zi devine si mai bun. 
Se poate modifica sau adauga la reteta de fata cum doriti. Eu v-o prezint dupa STAS.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari sau 4 mai mici
  • 1 pachet unt de 200 g
  • 120 g zahar
  • o cana faina 200g
  • 180 g stafide negre
  • 1/2 lingurita sare
  • o lingura faina pentru stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide:

Pornim cuptorul la 160 grade C.


Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul).


Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc mediu, spumim si il lasam pana untul capata o nuanta aramie spre culoarea cognacului. Va capata un miros placut, a nuci coapte. De aceea, nici nu e nevoie de alte arome. Checul va fi aromat. Luam de pe foc si-l lasam sa raceasca pana ajunge la temperatura camerei.


Ouale le batem spuma cu zaharul, pana devin spuma si pana zaharul este complet dizolvat.


Sarea o adaugam peste faina si o cernem de 2 ori.


Stafidele le scurgem de apa intr-o sita si adaugam lingura de faina, amestecam si scuturam surplusul de faina. Le punem peste spuma, amestecam, adaugam si faina treptat si o incorporam in spuma cu o paleta de jos in sus. Adaugam treptat si tot untul untul topit .


Intr-o tava unsa si pudrata cu faina, incalzita in prealabil in cuptor, adaugam comopzitia, nivelam usor si dam la 165 grade C, pentru 30-40 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


Checul este gata. Pofta buna! :)

 

TIPS-URI

1

Checul se consuma incepand de a 2-a zi. A 3-a zi devine si mai bun.

2

Produsele trebuie aduse la temperatura camerei.

3

Nu e nevoie de praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

07.03.2017, 08:48

Ce-mi place

Aletta 1

05.04.2017, 13:21

CE BUN

Rocsi 1

05.04.2017, 19:08

Ce pufos si delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Branzoici