Chec cu stafide

de Ksenya in Dulciuri, 3 Feb 2017 | 1192 vizualizari

 

Din categoria "gustul copilariei" si al retetelor populare din CSI, am revenit cu o reteta de chec. Ea poarta numele de"кекс Столичный" in traducere" chec de capitala"
Practic, oricine vroia sa merga in vizita la un ceai, putea sa-l achizitioneze de la orice alimentara.
Este un chec care, daca  nu se consuma atunci pe moment, a doua zi devine si mai bun. 
Se poate modifica sau adauga la reteta de fata cum doriti. Eu v-o prezint dupa STAS.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari sau 4 mai mici
  • 1 pachet unt de 200 g
  • 120 g zahar
  • o cana faina 200g
  • 180 g stafide negre
  • 1/2 lingurita sare
  • o lingura faina pentru stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide:

Pornim cuptorul la 160 grade C.


Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul).


Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc mediu, spumim si il lasam pana untul capata o nuanta aramie spre culoarea cognacului. Va capata un miros placut, a nuci coapte. De aceea, nici nu e nevoie de alte arome. Checul va fi aromat. Luam de pe foc si-l lasam sa raceasca pana ajunge la temperatura camerei.


Ouale le batem spuma cu zaharul, pana devin spuma si pana zaharul este complet dizolvat.


Sarea o adaugam peste faina si o cernem de 2 ori.


Stafidele le scurgem de apa intr-o sita si adaugam lingura de faina, amestecam si scuturam surplusul de faina. Le punem peste spuma, amestecam, adaugam si faina treptat si o incorporam in spuma cu o paleta de jos in sus. Adaugam treptat si tot untul untul topit .


Intr-o tava unsa si pudrata cu faina, incalzita in prealabil in cuptor, adaugam comopzitia, nivelam usor si dam la 165 grade C, pentru 30-40 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


Checul este gata. Pofta buna! :)

 

TIPS-URI

1

Checul se consuma incepand de a 2-a zi. A 3-a zi devine si mai bun.

2

Produsele trebuie aduse la temperatura camerei.

3

Nu e nevoie de praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

navidad_2017 1

03.12.2017, 16:08

Draga Xenia, in speranta ca veti citi mesajul: am facut checul de nenumarate ori (il adoram!!!, mai ales Tata!), dar cateodata nu iese asa fraged si crescut cum trebuie (ultima data chiar saptamana trecuta, de a trebuit transformat in "kartoshka", desi folosim de fiecare data exact aceleasi produse si cantitati. Am incercat cu praf de copt, dar chiar ii schimba mult din gust (zice Tata!). Aveti idee care ar putea fi pricina? V-am fi f. recunoscatori ptr un ajutor, caci am dori sa-l refacem "in original" ptr Sarbatorile care se apropie. Multumesc anticipat!

Ksenya 1

04.12.2017, 18:48

Draga Navidad, Ma bucur ca incerci retetele mele. Si sunt incantata ca intentionezi sa le prepari de sarbatori.Iti multumesc.
Hai sa vedem unde e problema.
Eu din ce mi-ai scris tu cred ca in fuctie de marimea oualor trebuie jonglat cu faina.Apoi alt aspect ar fi untul ,trebue lasat sa raceasca complet,apoi adaugat in compozitie. Cuptorul bine incins. Toate ingredientele trebuiesc aduse cat mai aproape de temperatura camerei. Faina alba 00,cernuta de 2 ori.
In urmatoarele zile,am sa refac checul sa vedem cam pe unde ai putea gresi.
Navidad,trebuie sa iasa intocmai ca in foto.
. Revin dupa ce il refac.

navidad_2017 1

05.12.2017, 00:26

Multumesc mult Xenia ! Ma gandesc ca ar putea fi intr-adevar marimea oualor, caci uneori sunt M, alteori L, depinde ce avem in casa... iar noi nu prea suntem bucatari/cofetari talentati, pregatim totul ad literam dupa reteta, mai ales la dulciuri, asa ca nu prea suntem in stare sa apreciem daca, consistenta unui aluat e cum trebuie, sau mai trebuie faina etc... Fara exagerare, e probabil cea mai des pregatita prajitura la noi, de cand ati postat reteta (e febletea tatii !); nu-i vorba ca si reciclarea in "kartoshka" a fost delicioasa, dar nu ne-ar trebui asa o nereusita in focul pregatirilor ptr Sarbatori (va fi "cozonacul"nostru, cum a fost si de Paste). Inca o data multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Chec de lamaie