Prajitura cu branza dulce si stafide

de Dana_Retetegg in Prajituri, 9 Mai 2013 | 4076 vizualizari

 

Este o prajitura foarte pufoasa si frageda, cu mijlocul cremos, usor de pregatit si foarte rapida.

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 250 g margarina,
  • 250 g zahar pudra vanilat,
  • 2 oua,
  • 600 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • esenta de lamaie,
  • un praf de sare;

Pt umplutura:

  • 800 g branza proaspata,
  • 2 oua,
  • 1/2 lingurita coaja lamaie,
  • 1/2 lingurita esenta lamaie,
  • 1 zahar vanilat,
  • 150 g zahar,
  • 130 g stafide.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si stafide:

Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 200 g zahar pudra. Am adaugat apoi ouale, esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.

Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20 de minute. Am pus intr-un bol branza, ouale, zaharul, 1/2 lingurita coaja lamaie, 1/2 lingurita esenta lamaie, 1 zahar vanilat si am omogenizat bine. Am adaugat stafidele si am mai amestecat inca o data. Am pregatit o tava pe care am uns-o cu putina margarina.

Am impartit aluatul in 2 bucati si le-am intins pe masa infainata. Foaia de aluat nu trebuie sa fie chiar subtire, ca la placinta, ci mai groasa. Am pus prima foaie in tava si am taiat surplusul de pe margini. Am pus umplutura de branza si stafide si deasupra cealalta foaie de aluat. Nu uitati sa intepati din loc in loc, cu o furculita, atat prima foaie cat si pe a doua.

Am pus prajitura in cuptorul preincalzit la foc mic 40-45 de minute. Dupa ce am scos-o din cuptor am lasat-o sa se raceasca 10 minute, apoi am pudrat-o cu zahar si am portionat-o.

TIPS-URI

1

Umplutura poate sa difere in functie de preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

ieri la 20:46

Paste cu sunculita si oua

ieri la 19:31

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot

ieri la 19:26

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si iaurt