Prajitura cu branza dulce si stafide

de Dana_Retetegg in Prajituri, 9 Mai 2013 | 2983 vizualizari

 

Este o prajitura foarte pufoasa si frageda, cu mijlocul cremos, usor de pregatit si foarte rapida.

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 250 g margarina,
  • 250 g zahar pudra vanilat,
  • 2 oua,
  • 600 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • esenta de lamaie,
  • un praf de sare;

Pt umplutura:

  • 800 g branza proaspata,
  • 2 oua,
  • 1/2 lingurita coaja lamaie,
  • 1/2 lingurita esenta lamaie,
  • 1 zahar vanilat,
  • 150 g zahar,
  • 130 g stafide.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si stafide:

Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 200 g zahar pudra. Am adaugat apoi ouale, esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.


Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20 de minute. Am pus intr-un bol branza, ouale, zaharul, 1/2 lingurita coaja lamaie, 1/2 lingurita esenta lamaie, 1 zahar vanilat si am omogenizat bine. Am adaugat stafidele si am mai amestecat inca o data. Am pregatit o tava pe care am uns-o cu putina margarina.


Am impartit aluatul in 2 bucati si le-am intins pe masa infainata. Foaia de aluat nu trebuie sa fie chiar subtire, ca la placinta, ci mai groasa. Am pus prima foaie in tava si am taiat surplusul de pe margini. Am pus umplutura de branza si stafide si deasupra cealalta foaie de aluat. Nu uitati sa intepati din loc in loc, cu o furculita, atat prima foaie cat si pe a doua.


Am pus prajitura in cuptorul preincalzit la foc mic 40-45 de minute. Dupa ce am scos-o din cuptor am lasat-o sa se raceasca 10 minute, apoi am pudrat-o cu zahar si am portionat-o.

 

TIPS-URI

1

Umplutura poate sa difere in functie de preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Dana_Retetegg 1

19.05.2013, 19:31

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 08:08

ce bine arata

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 16:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta ruseasca cu branza