Eclere cu crema de ananas

de anca_rm in Prajituri, 16 Feb 2016 | 1040 vizualizari

 

Eclerele sunt un desert foarte gustos . Mie imi place sa fac acest aluat de gogosele foarte pufoase si simplu de facut . Le fac destul de des dar nu intotdeauna le pun cu posul ca sa aiba forma eclerelor bine cunoscute de toti . E mult mai simplu de pus cu lingura desi obtii forme neregulate gustul ramane acelasi .
Azi va aduc o reteta de eclere cu o umplutura minunata si anume crema de ananas . Aceasta crema este una usor acrisoara cu o puternica aroma de ananas.
 

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat :
  • 125 gr faina
  • 100 gr ulei sau margarina
  • 250 ml apa
  • putina sare
  • 3 oua mari
  • Pt crema :
  • 1 cutie compot de ananas
  • vom folosi toata pulpa si 100 ml sirop
  • 150 gr zahar
  • 30gr amidon
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml frisca
  • 100 gr mascarpone
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de ananas:

Coji: Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic . Amestecam pana cand aluatul se strage tot si se desprinde de pe peretii vasului.


Lasam aluatul la racit.


Cand este aprope rece se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare .


Pe o tava mare tapetata cu hartie de copt formam eclerele cu ajutorului unui


Lasati distanta intre ele deoarece vor creste la cuptor.


Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade


Atentie mare : nu deschidem cuptorul in primele 20 minute .


Trebuie coapte cam 30 -35 minute , nu mai putin .


Crema :Dintr-o conserva de ananas fom folosi toata pulpa si doar 100 ml sirop .


Conserva de ananas o strecuram.


Pulpa de ananas o punem intr-un blender si o pasam bine ca sa obtinem un piure


Intr-o oala punem galbenusurile, amidonul, sucul de ananas si zaharul si le amestecam


bine ca sa nu fie gogoloase


Punem oala pe foc mic si amestecam incontinu pana cand obtinem o crema groasa ca si o budinca.


Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara .


Separat batem 100 ml frisca cu 100 gr mascarpone .


Cand crema este rece bine amestecam frisca cu mascarpone cu crema fiarta si cu piureul de ananas fara zeama pe care o mai lasa .


Umplem eclerele si le decoram dupa cum ne place


Aluatul copt se poate pastra mai mult timp in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate.






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Constelatialeu 1

16.02.2016, 18:35

Ai cultivat ananas si n-ai ce face cu el?

- TABITA - 1

17.02.2016, 00:20

Gherca Daniela 1

17.02.2016, 09:36

foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuci