Chec cu portocale, cardamom si merisoare

de katty in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 456 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Anul acesta am vrut un chec mai aromat pentru Craciun, asa  ca am apelat la  aroma mea preferata, cardamomul si portocala.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 7 linguri zeama de portocala
  • 7 linguri ulei
  • coaja rasa de portocala
  • cardamom macinat
  • 2 cani faina
  • 70 gr merisoare
  • 1 lingurita praf de copt
  • zahar pudra ptr decor
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale, cardamom si merisoare:

Separam albusurile de galbenusuri.


Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase.


Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocala, cardamomul batand in continuare. Cernem faina cu praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn.


Turnam compozitia in 2 tavi de cozonac sau in 3 tavi mai mici, presaram merisoarele, pe care le introducem usor, cu lingura in compozitie si dam tavile la cuptorul preincalzit pana trec proba scobitorii.


Servim checul rece presarat cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale, cardamom si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

29.12.2016, 20:28

Minunat si aromat!

diaconta 1

29.12.2016, 20:36

ce pufos este
nu am folosit cardamon,desi stiu ca e sanatos

miki_a 1

30.12.2016, 13:46

Succes!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cozonac