Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaca

de nana in Dulciuri, 18 Feb 2010 | 14219 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
e prima data cand fac papanasi... tot pentru sotiorul meu... sunt deliciosi si repede de preparat

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza de vaca
  • 150 g zahar
  • 100 g gris
  • 200 g pesmet
  • 2 oua
  • 3 plicuri zahar vaniliat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaca:

Reteta de preparare a papanasilor


Prima data pregatesti pesmetul, astfel: iei o cratita, pui putin ulei, lasi sa se incalzeasca dupa care pui pesmetul si il calesti (mestecand tot timpul sa nu se arda), iar la sfarsit pui 1 lingura rasa de zahar si 1 pliculet de zahar vaniliat. Apoi, se lasa pesmetul la racit.


Intr-un castron pregatesti compozitia pt papanasi, astfel: pui branza de vaca, gris, oua, restul de zahar, zahar vaniliat, coaja rasa de la 1 lamaie, sare si amesteci bine (iese un aluat moale). Pe o farfurie presari faina; cu o lingurita iei din aluat, faci chiftelute si le asezi pe farfurie.


Separat pui intr-un vas apa la clocotit; cand apa clocoteste, cu o furculita asezi cu grija chiftelutele si apoi le lasi la fiert, cam 10 minute (potrivesti focul sa nu fie prea tare); cand sunt gata, papanasii se ridica la suprafata. Atunci, cu o paleta ii scoti cu grija si ii dai prin pesmetul racit, dupa care ii asezi frumos pe o farfurie.


Se pot servii calzi sau reci, sunt deliciosi! Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ionix 1

22.02.2010, 16:29

ah, un altfel de papanasi... sunt fierti vad... pun la favorite si o sa-ncerc si eu...

nana 1

04.03.2010, 16:23

am vazut si eu ca sunt si alt fel de papanasi.... ai mei ma "urmareau" de cand eram mica si am zis ca acum e momentul... si sunt tare buni daca ii faci spune-mi si mie cum ti-au iesit

elena1988 1

10.03.2011, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de castraveti murati

ieri la 13:43

Desert briose cu ciocolata

de Ancutsa 5

pe 19.06 la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor prajiti