Chec cu cirese

de aziz in Prajituri, 12 Iun 2011 | 4202 vizualizari

 

Reteta este de inspiratie Lia si cu siguranta ar fi trebuit sa iasa perfect daca in mijlocul coptului nu as fi avut pana de curent ....

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 50 gr unt topit
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • o mana de cirese
  • un albus zahar pudra 100 grame+colorant natural de cirese+cateva picaturi lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cirese:

    Batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul pana obtinem o bezea.faina se amesteca cu praful de copt si sarea.Incorporam faina in albusuri cu o paleta de jos in sus ,pentru a ramane pufos apoi untul.Turnam compozitia intr-o forma de chec unsa cu unt si dam la cuptor (daca avem curent electric:)))180 grade pana trece testul cu scobitoarea.Lasam cam 10 minute si apoi scoatem in usa cuptorului tava si adaugam ciresele fara samburi date prin zahar si faina dam inapoi in cuptor.Intre timp batem un albus spuma cu zaharul pudra si cateva picaturi de lamaie si adaugam colorantul sau puteti folosi sirop facut in casa de visine de coacaza de afine.Cand scoatem checul turnam icing-ul si servim cand se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec simplu cu capucino