New York Cheesecake

de madi_marin in Prajituri, 8 Feb 2015 | 3609 vizualizari

 

Am pregătit un desert uşor de pregătit, răcoritor şi gustos care sper să vă placă! Sursa de inspiraţie a reprezentat-o Cartea Regală de Bucate a Principesei Margareta a României.

 

INGREDIENTE

Blat de biscuiţi:

  • 300 g biscuiţi petit beurre
  • 2 linguri cu zahăr pudră vanilat
  • 100 g unt topit

Crema:

  • 200 g cremă fină de brânză
  • 200 g smântână
  • 200 g smântână pentru frişcă
  • 1 pliculeţ gelatină
  • 200 g zahăr pudră vanilat
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA New York Cheesecake:

Se prepară întâi compoziţia din biscuiţi care trebuie să stea la rece : se zdrobesc biscuiţii într-o pungă sau se mărunţesc cu ajutorul robotului, apoi se amestecă cu zahărul pudră şi untul topit.

Se tapetează un vas cu hârtie de copt sau doar se unge cu unt, apoi se presează bine compoziţia de biscuiţi pe fundul formei. Se dă la frigider.

Pentru cremă se pune gelatina la hidratat în cca. 50 ml apă rece pentru 5 minute, apoi se pune la foc mic până se încălzeşte şi se dizolvă.

Smântâna pentru frişcă se combină cu 100 g zahăr şi se bate spumă tare. Apoi se adaugă smântâna , crema de brânză, restul de zahăr şi esenţa şi se omogenizează bine totul. Se încorporează şi gelatina şi se toarnă crema peste blatul de biscuiţi. Se dă desertul la rece până a doua zi.

Se poate servi cu fructe proaspete, sos de fructe sau alte variante la alegere.

Poftă bună!

 

COMENTARII (18)

anca_rm

anca_rm 1

09.02.2015, 11:21

ce buna este

poa

poa 1

03.05.2015, 13:05

A iesit tare buna!

tarasmariana

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!