Muffins cu crema de banane si topping de caramel

de Lavinia in Prajituri, 16 Mai 2013 | 3590 vizualizari

 

Aveam o cutie de muffins si chiar nu stiam ce sa fac cu ea :)

 

INGREDIENTE

  • Muffins:
  • 1 cutie muffins de vanilie Dr. Oetker
  • 125 ml ulei
  • 75 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura de rom
  • Crema:
  • 1 banana pasata
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita gelatina alimentara
  • 140 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • Topping:
  • 1/2 cana de zahar
  • 25-30 g unt
  • 4-5 linguri frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu crema de banane si topping de caramel:

Muffins:


Am pus intr-un bol praful pt muffins,ouale batute usor cu un praf de sare si zaharul vanilat,uleiul si laptele si am omogenizat bine compozitia cu ajutorul unei spatule.


Am umplut formele de briose (cca 2/3 ) si le-am introdus in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute .(testul scobitorii)


Cand s-au racit complet le-am glazurat cu ciocolata topita cu frisca si romul.


Crema:


Am batut frisca bine cu zaharul vanilat.


Separat am amestecat banana cu mierea apoi am adaugat gelatina hidratata timp de 5-10 minute in 30 ml apa rece si topita in prealabil.


Am omogenizat bine cele 2 compozitii cu ajutorul unei spatule.


Topping:


Am pus intr-o craticioara zaharul si l-am lasat sa se caramelizeze pana a ajuns la culoarea chihilimbarului.


Am adaugat untul si am amestecat energic pana s-a topit untul.


La final am adaugat si frisca si am mai lasat pe foc 2-3 minute amestecand continuu.


Asamblare:


Am pus pe fiecare muffins un "mot" generos de crema apoi am decorat cu topping de caramel si oua de ciocolata ramase de la Paste.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu crema de banane si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rocsi 1

16.05.2013, 23:51

Sa ling macar putin din caramelul ce curge

Lavinia 1

17.05.2013, 08:55

Cami multumesc frumos
Rocsi

monik80 1

21.03.2015, 07:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu unt de arahide