Prajitura cu rabarbar si capsuni

de T I M E A in Prajituri, 15 Iun 2014 | 4675 vizualizari

 

Un desert dulce acrisor, facut la Multicooker, nu foarte aspectuos dar foarte gustos pentru iubitorii de rabarbar. Daca o faceam in cuptorul normal faceam varianta rasturnata pt ca fructele zemoase sa ramana deasupra.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un varf de sare
  • 120 gr zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 170 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 300 gr rabarbar
  • 300 gr capsuni
  • 1 lingura unt pt uns tava
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbar si capsuni:

Pregatim mai intai fructele adica le curatam si le spalam.


Mixam ouale intregi cu un varf de sare.


Adaugam zaharul si mixam 3-4 minute.


Incorporam apoi treptat si mixand dupa fiecare, laptele si uleiul.


Faina o adaugam la final amestecata cu praful de copt si folosind o spatula.


Ungem vasul de la Multicooker cu unt si turnam o parte din compozitie. Punem o parte din fructe apoi turnam restul de compozitie si punem restul de fructe.


Fructele o sa mearga la fundul vasului in mare parte.


Alegem de la aparat functia 'bake', selectam temperatura la 150 de grade si 'cooking time' la 45 de minute apoi apasam 'start' si inchidem capacul.


Cand s-a scurs timpul de coacere ridicam capacul si mai lasam prajitura in vas aprox 10 minute.


O scoatem apoi pe un platou si pudram din belsug cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Prajitura trebuie taiata dupa ce s-a racit complet, daca doriti sa arate mai bine. Vedeti in poze diferenta intre blatul taiat cald si rece. Dar e atat de buna calda incat e greu sa astepti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbar si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

T I M E A 1

15.06.2014, 22:37

Laurenta

T I M E A 1

15.06.2014, 22:37

multumesc Cristina

elucubratiiculinare 1

17.06.2014, 09:57

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu capsuni