Tiramisu reteta cu Caramel

de Lavinia in Prajituri, 7 Apr 2014 | 4501 vizualizari

 

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar pentru mine este unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-am facut/gustat pana acum.Cafea,ciocolata,caramel,nuci si crema fina de mascarpone ,o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • aprox.50 piscoturi
  • 3 cani de cafea
  • 50 ml lichior Amaretto

Crema :

  • 500 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina

Caramel:

  • 125 g zahar
  • 35 g unt gras
  • 80 ml smantana lichida

Strat de ciocolata:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 70 ml frisca lichida

Nuci caramelizate:

  • 80 g zahar
  • 160 g miez de nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu Caramel:

Tiramisu reţetă originală


Prima data pregatim caramelul.



Intr-o craticioara punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze pana ajunge la culoarea chihilimbarului. Luam de pe foc,adaugam untul si amestecam energic pana se topeste untul. Punem din nou pe foc,adaugam smantana lichida si mai lasam sa fiarba 1-2 minute amestecand continuu. Lasa caramelul la racit.


Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul si laptele apoi le punem pe baie de abur amestecand continuu pana devin cremoase si prind consistenta.

Le lasam apoi la racit. Hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de 15 minute. Galbenusurile racite le mixam cu mascarponele pana obtinem o crema fina. Separat intr-un bol mare mixam frisca.(nu foarte tare,doar cat sa prinda consistenta.)


Tapetam 2 tavi de chec cu folie apoi punem un strat de piscoturi insiropate in cafea amestecata cu lichiro Amaretto.



Topim ciocolata cu frisca lichida apoi o turnam peste piscoturile din tava. Dam la rece cateva minute pana se intareste ciocolata. Topim gelatina pe baie de abur apoi o punem peste crema mascarpone si omogenizam bine. Adaugam apoi peste frisca si mixam pana obtinem o crema fina.


Punem cam 200 g crema peste piscoturile cu ciocolata. Acoperim cu alt strat de piscoturi insiropate . Ungem cu 2-3 linguri de crema al doilea strat de piscoturi apoi punem caramelul din loc in loc. Acoperim cu restul de crema si piscoturi insiropate. Dam la rece peste noapte.


Pentru nucile caramelizate topim caramelul pana devine usor maroniu.

Adaugam miezul de nuca si amestecam bine cat sa acoperim toata nuca de caramel. Punem nucile pe un fund de lemn tapetat cu hartie de copt si le lasam la racit pana se intareste caramelul. Cu ajutorul unui sucitor zdrobim nucile. Rasturnam cu grija prajiturile pe tavi si indepartam folia.Imbracam prajiturile cu nucile caramelizate si le mai dam la rece pentru cateva ore.


 

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru doua tavi de chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu Caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Lavinia 1

13.04.2014, 14:50

multumesc

Krystyan Trendy 1

12.07.2014, 12:57

minunat Tiramisu

Angelina_Elena 1

12.07.2014, 20:57

MINUNAT!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu fructe