Cornuri cu gem

de RuxyRux in Prajituri, 28 Oct 2012 | 4331 vizualizari

 

Calde, pufoase, delicioase, umplute cu magiun de prune ca la mama, o reteta by Ruxy, va invit cu mare drag, sa le savuram impreuna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 300 gr faina( si in plus pentru intins foaia)
  • 150 ml apa calduta
  • 200 gr unt( 85% grasime)
  • 400 gr iaurt( grecesc)
  • 5 oua mari
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un mic praf de sare
  • 300 gr zahar brun pudra
  • miere pentru uns cornurile
  • magiun de prune( facut in casa e ideal) si putin mai gros daca se poate
  • cateva galbenusuri pentru uns cornurile
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Desigur cantitatea poate fi injumatatita.


Se cerne faina si aici insist si va rog sa o faceti neaparat. Saptamana trecuta intr-un lot de faina cumparata din Metro am gasit viermi, asa ca am aruncat un bax intreg, deci nu sariti acest pas, daca doriti cornuri fara carnita...LOL....mai in gluma mai in serios mi se pare brrrr....trist!


Dupa ce am cernut faina, facem zaharul pudra la masina de cafea, sau poate il aveti cumparat desi nu va sugerez( are amidon). Mixam ouale bine cu praful de sare.


Amestecam apoi toate ingredientele, untul sa fie cubulete si moale la temperatura camerei iar iaurtul scos din timp de la rece astfel incat sa ajunga la temperatura camerei.


Apa calduta o adaugam treptat si framantam aluatul pana aproape nu se mai lipeste de maini, nu dureaza mult. Inca putina faina si e gata. Crestam aluatul in forma de cruce adanc pana jos si apoi il lasam la crescut o ora la loc caldut. Acoperim cu un servet curat vasul.


Dupa o ora, aluatul e usor impartit in 4 in urma crestaturii facute.


Rupem cate o parte si din ea facem trei bile de aluat. Daca dorim putem face si patru insa si cornurile vor iesi mai micute. Mie sincer, imi plac cele maaaari!


Fiecare bila o vom intinde in forma de cerc cu mana atat cat se cere pe o suprafata infainata si punem gemul la mijloc. Pliem o data, apoi inca o data si partea de jos o ridicam si o lipim deasupra. Indoim usor cornul de la mijloc.


Punem cornurile in tava, le ungem cu galbenus si incingem cuptorul la 180 de grade.


Eu le-am copt timp de 30 de minute. Cat cornurile sunt inca fierbinti le ungem cu miere.


Poate o sa vi se para cam putin zahar la toata cantitatea de faina, insa este destul daca procedati in acest fel( le ungeti cu miere) sau de ce nu, le puteti pudra cu zahar pudra.


Sper sa va placa!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Mihaela11_jo 1

30.10.2012, 13:27

Foarte apetisanteeeeeeeeeeeeeeeeeeee

corina241 1

02.11.2012, 22:32

RuxyRux 1

13.01.2014, 12:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)