Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

de Andreea Caroline in Prajituri, 16 Mar 2016 | 1555 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina alba tip '00'
  • 3 linguri cu ulei
  • 1\2 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare

Pentru crema :

  • 475 gr mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba

Pentru ornat :

  • fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba:

Pregatim blatul :


Separam albusurile de galbenusuri.


Punem intr-un bol albusurile si le batem spuma cu un varf de sare. Cand acestea au devenit o spuma tare, adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam bine dupa fiecare.


Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si coaja rasa de portocala.


La final, punem faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si amestecam cu o spatula cu miscari de jos in sus .


Tapetam o tava cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si turnam compozitia niveland usor cu o spatula .


Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute .


Cand blatul s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca .


Pregatim crema :


Punem frisca lichida intr-o craticioara la foc mic. Cand aceasta s-a incalzit bine ( NU trebuie sa inceapa sa fiarba ) adaugam ciocolata rupta in bucati . Lasam 1-2 minute , apoi amestecam usor pana ce ciocolata s-a topit. Lasam se se raceasca cat sa fie la o temperatura suportabila la deget.


Separat,intr-un vas,mixam mascarpone pana devine cremos. Adaugam mixul de frisca cu ciocolata si amestecam bine pana devine o crema omogena .


Asamblare prajitura :


Punem blatul in tava in care l-am copt, iar peste acesta intindem crema si o nivelam cat mai bine .


Presaram fulgi de cocos pe intreaga suprafata si dam prajitura la rece cel putin 2 ore ( sau pana ce crema se intareste )


Se taie apoi dupa placul fiecaruia si se serveste !


Pofta buna !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mirela0911 1

17.03.2016, 20:26

Delicioasa!

Andreea Caroline 1

18.03.2016, 15:34

noiinbucatarie 1

19.04.2016, 19:10

imi place cum arata crema, delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu rahat