Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

de - Andreea - in Prajituri, 16 Mar 2016 | 5047 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina alba tip '00'
  • 3 linguri cu ulei
  • 1\2 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare

Pentru crema :

  • 475 gr mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba

Pentru ornat :

  • fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba:

Pregatim  blatul :   

Separam albusurile de galbenusuri. 

Punem intr-un bol albusurile si le batem spuma cu un varf de sare. Cand acestea au devenit o spuma tare, adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam bine dupa fiecare. 

Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si coaja rasa de portocala.

La final, punem faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si amestecam cu o spatula cu miscari de jos in sus . 

Tapetam o tava cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si turnam compozitia niveland usor cu o spatula . 

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute .

Cand blatul s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca . 

Pregatim crema :  

Punem frisca lichida intr-o craticioara la foc mic. Cand aceasta s-a incalzit bine ( NU trebuie sa inceapa sa fiarba ) adaugam ciocolata rupta in bucati . Lasam 1-2 minute , apoi amestecam usor pana ce ciocolata s-a topit. Lasam se se raceasca cat sa fie la o temperatura suportabila la deget. 

Separat,intr-un vas,mixam mascarpone pana devine cremos. Adaugam mixul de frisca cu ciocolata si amestecam bine pana devine o crema omogena . 

Asamblare prajitura :   

Punem blatul in tava in care l-am copt, iar peste acesta intindem crema si o nivelam cat mai bine . 

Presaram fulgi de cocos pe intreaga suprafata si dam prajitura la rece cel putin 2 ore ( sau pana ce crema se intareste ) 

Se taie apoi dupa placul fiecaruia si se serveste ! 

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite din aluat de negresa