Desert cornuri cu gem de caise

de katty in Dulciuri, 11 Feb 2018 | 2015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • 25 gr drojdie proaspata
  • gem de caise
  • 1 galbenus+1 lingura lapte pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu gem de caise:

Cernem faina intr-un vas adanc. Intr-o cana punem drojdia cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si 1-2 linguri faina. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie. Turnam cate putin lapte si incepem sa framantam.Adaugam si uleiul si framantam un aluat nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugam putina faina.Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.upa ce aluatul a crescut il impartim in 3 parti. Framantam cate o bucata de aluat si il intindem pe un blat de lemn sub forma de dreptunghi. Taiem 5-6 triunghiuri. Asezam cate 1 lingura de gem la baza triunghiului, crestam putin aluatul la mijlocul bazei si rulam spre varf. Asezam cornurile in tava pe hartie de copt si le lasam sa mai creasca. Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si le punem la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos. Scoatem cornurile si le lasam sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

RODIMUR 1

12.02.2018, 19:01

Ai făcut niște cornuri delicioase!

Rocsi 1

13.02.2018, 19:33

Iau si eu doua cornuri!

oanapl 1

13.02.2018, 21:10

Delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pentru Mos Nicolae