Prajitura cu pere si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 20 Oct 2011 | 3995 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 180 g faina
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  •  3 pere
  • 1 baton scortisoara
  • 5-6 cuisoare
  • 3 linguri zahar
  •  Sos caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si caramel:

Perele se curata, dar se pastreaza cozile. Intr-o cratita se pun perele,scortisoara,zaharul si cuisoarele; se acopera cu apa si se fierb 5-10 min,pana se inmoaie putin.


Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia anterioara. Se adauga esenta de vanilie si se omogenizeaza.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza perele si se toarna aluatul. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute la temperatura medie-mica.


Daca aveti forme individuale puneti in fiecare cate o para si umpleti 2/3 cu aluat.


Sos caramel:


Zaharul se pune intr-o cratita si se pune pe foc pana se topeste zaharul,apoi se adauga untul si se amesteca bine. Dupa ce s-a incorporat putin untul se toarna frisca lichida si se mai tine sosul pe foc pana se ingroase putin. Se lasa sa se raceasca.


Prajitura se taie in patrate avand in interior cate o para sau se decupeaza un cerc. Se serveste cu sos caramel din abundenta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Pushaa 1

23.12.2013, 14:53

babi5 1

14.12.2014, 09:30

Valclaudia 1

25.12.2014, 07:18

wow, cum arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de prune