Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni

de alilianaa in Prajituri, 4 Iun 2013 | 2128 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua,
  • o cana de zahar
  • un praf de copt,
  • 6 lunguri faina,
  • 2 linguri amidon,
  • 2 linguri cacao,
  • 6 linguri apa,
  • 6 linguri ulei,
  • esenta de rom,
  • un praf de sare

Crema de ciocolata:

  • 2 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • o jumatate pachet unt,
  • o tableta ciocolata,
  • 2 linguri cacao,
  • 2 linguri zahar pudra

Jeleu de capsuni:

  • 300 g capuni,
  • 2 linguri amidon,
  • 150 g zahar

Glazura:

  • o tableta de cicolata,
  • 2 linguri unt

Sirop:

  • apa,
  • zahar,
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni:

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele. Se mixeaza.


Faina, amidonul, cacaoa si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal de jos in sus. Se pune la copt in forma dreptunghiulara. Se coace la foc mediu 25-30 min. Se face testul scobitorii.


Crema de ciocolata: ouale se mixeaza bine cu zaharul pana crec ca volum. Intr-un vas se pune apa si transferam crema si o fierbem la bain marie pana capata consistenta de budinca. Cand este gata se da la o parte. Se pune cacaoua si se amesteca vartos ca sa se incorporeze bine. Untul incalzit se freaca spuma cu zaharul in care se incorporeaza si cicolata in fir subtire ( se pune pentru 30 sec -1min la cuptorul cu microunde, se omogenizeaza si se incorporeaza). Crema de unt se amesteca cu cea de ou.


Jeleu de capsuni: capsunile cu zaharul se pun in tingirea de dulceata, se omogenizeaza pe foc. Cand este gata se adauga amidonul. Se mai lasa la fiert. Se da la rece.


Glazura de ciocolata pe bain marie se pune untul cu ciocolata la topit, se omogenizeaza foarte bine, se da la rece.


Sirop: apa se pune fiert cu zaharul, la final se adauga romul.


Asamblare: se taie blatul in doua pe lung dupa care se mai taie pe jumatate astfel incat sa iasa patru jumatati de blat.


Blat-insiropare- crema ciocolata-blat-insiropare-jeleu- blat- ciocolata.. ...si se termina cu ultimul blat peste care pun sirop jeleu si glazura de ciocolata.


Se da la rece.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

amidonul se dizolva in apa rece, in caz contrar se pot face cocoloase.

2

prajitura cred ca poate merge in combinatie cu mai multe soiuri de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

alilianaa 1

04.06.2013, 19:46

Corina, ma bubur ca iti place..

Micutza Luana 1

05.06.2013, 20:01

dak e praji cu cioco is prezentaa yami

alilianaa 1

05.06.2013, 20:36

Luana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere