Tarta cu zmeura

de yammy in Prajituri, 22 Mai 2009 | 9113 vizualizari

 

Blat pufos + crema racoroasa de vanilie + un strat generos de fructe = o gustare fresh

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 pachete zahar vaniliat
  • 1 varf cutit praf de copt
Crema:
  • 1/2 lapte
  • 40 gr amidon
  • 30 g zahar 
  • vanilie
 
  • 200 gr zmeura
  • 1 plic tort gelee rosu
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Blat:
-albusele se bat cu vanilia
-galbenusurile se freaca cu zaharul
-se amesteca cele doua compozitii
-se adauga faina si praful de copt
-se toarna in forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina
-se coace 25 min la 180 grade

Crema:
-se amesteca amidonul cu 10 lg lapte, laptele cu vanilia, zaharul se pun la fiert, cand incepe saclocoteasca se adauga amidonul cu laptele
-se fierbe pana se ingroasa

-Dupa ce s-a racit blatul, se toarna crema racita si mixata
-deasupra se aranjeaza zmeura
-se prepara jeleul si se toarna deasupa
-se lasa la racit apoi se poate servi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

yammy 1

09.07.2009, 20:46

Alina imi pare rau ca nu ti-a iesit :(
Probabil asa cum a zis si Miha nu ai batut albusurile cum trebuie...sau ai copt la temperatura prea mare. Ca e un simplu blat...

Immortal09 1

16.01.2011, 20:25

Buna Yammy! Stiu ca reteta a fost postata de mult, dar eu sunt noua pe aici si abia acum am gasit-o. Mi-am cumparat forma de tarta si as vrea sa fac blatul tau Insa, daca imi iese o compozitie lichida cum pot face sa imi iasa marginile mai inalte decat restul blatului, asa cum e la blatul de tarta din comert dar si la cel din poza ta?
Mersi mult

elena1988 1

04.03.2011, 18:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu ciocolata si capsune

de Lau 9

ieri la 14:44

Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi

de Lau 9

ieri la 13:55

Prajitura cu piersici si migdale trase in ciocolata

de abetina 2

ieri la 12:04

Saratele cu branza mixta

de Lau 9

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Linzer cu gem de zmeura