Tarta cu zmeura

de yammy in Prajituri, 22 Mai 2009 | 8709 vizualizari

 

Blat pufos + crema racoroasa de vanilie + un strat generos de fructe = o gustare fresh

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 pachete zahar vaniliat
  • 1 varf cutit praf de copt
Crema:
  • 1/2 lapte
  • 40 gr amidon
  • 30 g zahar 
  • vanilie
 
  • 200 gr zmeura
  • 1 plic tort gelee rosu
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Blat:
-albusele se bat cu vanilia
-galbenusurile se freaca cu zaharul
-se amesteca cele doua compozitii
-se adauga faina si praful de copt
-se toarna in forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina
-se coace 25 min la 180 grade

Crema:
-se amesteca amidonul cu 10 lg lapte, laptele cu vanilia, zaharul se pun la fiert, cand incepe saclocoteasca se adauga amidonul cu laptele
-se fierbe pana se ingroasa

-Dupa ce s-a racit blatul, se toarna crema racita si mixata
-deasupra se aranjeaza zmeura
-se prepara jeleul si se toarna deasupa
-se lasa la racit apoi se poate servi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (9)

yammy 1

09.07.2009, 20:46

Alina imi pare rau ca nu ti-a iesit :(
Probabil asa cum a zis si Miha nu ai batut albusurile cum trebuie...sau ai copt la temperatura prea mare. Ca e un simplu blat...

Immortal09 1

16.01.2011, 20:25

Buna Yammy! Stiu ca reteta a fost postata de mult, dar eu sunt noua pe aici si abia acum am gasit-o. Mi-am cumparat forma de tarta si as vrea sa fac blatul tau Insa, daca imi iese o compozitie lichida cum pot face sa imi iasa marginile mai inalte decat restul blatului, asa cum e la blatul de tarta din comert dar si la cel din poza ta?
Mersi mult

elena1988 1

04.03.2011, 18:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
BRIOSE CU ZMEURA