Tarta cu zmeura

de yammy in Prajituri, 22 Mai 2009 | 11378 vizualizari

 

Blat pufos + crema racoroasa de vanilie + un strat generos de fructe = o gustare fresh

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 pachete zahar vaniliat
  • 1 varf cutit praf de copt
Crema:
  • 1/2 lapte
  • 40 gr amidon
  • 30 g zahar 
  • vanilie
 
  • 200 gr zmeura
  • 1 plic tort gelee rosu
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Blat:
-albusele se bat cu vanilia
-galbenusurile se freaca cu zaharul
-se amesteca cele doua compozitii
-se adauga faina si praful de copt
-se toarna in forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina
-se coace 25 min la 180 grade

Crema:
-se amesteca amidonul cu 10 lg lapte, laptele cu vanilia, zaharul se pun la fiert, cand incepe saclocoteasca se adauga amidonul cu laptele
-se fierbe pana se ingroasa

-Dupa ce s-a racit blatul, se toarna crema racita si mixata
-deasupra se aranjeaza zmeura
-se prepara jeleul si se toarna deasupa
-se lasa la racit apoi se poate servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

yammy 1

09.07.2009, 20:46

Alina imi pare rau ca nu ti-a iesit :(
Probabil asa cum a zis si Miha nu ai batut albusurile cum trebuie...sau ai copt la temperatura prea mare. Ca e un simplu blat...

Immortal09 1

16.01.2011, 20:25

Buna Yammy! Stiu ca reteta a fost postata de mult, dar eu sunt noua pe aici si abia acum am gasit-o. Mi-am cumparat forma de tarta si as vrea sa fac blatul tau Insa, daca imi iese o compozitie lichida cum pot face sa imi iasa marginile mai inalte decat restul blatului, asa cum e la blatul de tarta din comert dar si la cel din poza ta?
Mersi mult

elena1988 1

04.03.2011, 18:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si crema de vanilie