Prajitura cu dovleac/mere

de violeta30 in Prajituri, 11 Oct 2014 | 4387 vizualizari

 

Aceasta prajitura se poate face atat cu mere, cat si cu dovleac, dar si cu gem. Eu de aceasta data am facut-o cu dovleac. Din pacate nu am facut poze de la inceput, dar rezultatul nu a durat decat o ora, ca a fost devorata imediat :))

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 9 linguri zahar,
  • 9 linguri ulei,
  • 9 linguri lapte,
  • 12 linguri faina,
  • 1 lingura praf de copt,
  • 1kg.mere/dovleac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac/mere:

Se curata merele de coaja, se dau pe razatoare si se pun la calit cu zahar dupa gust si un praf de scortisoara (aceeasi metoda si pentru dovleac). Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se omogenizeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua,alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura, dar sa fie mai gros decat cel de clatite. Se toarna jumatate din cantitate in tava unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit. Se scoate, se pun merele calite sau dovleacul, se toarna restul aluatului si se pune la copt pentru 40 de minute.

Cand este gata se pudreaza cu zahar, dar se taie cand este rece.

TIPS-URI

1

se poate prepara si cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac/mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere(de post)