Prajitura cu dovleac/mere

de violeta30 in Prajituri, 11 Oct 2014 | 2472 vizualizari

 

Aceasta prajitura se poate face atat cu mere, cat si cu dovleac, dar si cu gem. Eu de aceasta data am facut-o cu dovleac. Din pacate nu am facut poze de la inceput, dar rezultatul nu a durat decat o ora, ca a fost devorata imediat :))

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 9 linguri zahar,
  • 9 linguri ulei,
  • 9 linguri lapte,
  • 12 linguri faina,
  • 1 lingura praf de copt,
  • 1kg.mere/dovleac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac/mere:

Se curata merele de coaja, se dau pe razatoare si se pun la calit cu zahar dupa gust si un praf de scortisoara (aceeasi metoda si pentru dovleac). Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se omogenizeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua,alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura, dar sa fie mai gros decat cel de clatite. Se toarna jumatate din cantitate in tava unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit. Se scoate, se pun merele calite sau dovleacul, se toarna restul aluatului si se pune la copt pentru 40 de minute.


Cand este gata se pudreaza cu zahar, dar se taie cand este rece.

 

TIPS-URI

1

se poate prepara si cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac/mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

11.10.2014, 19:41

reisnaor_2006 1

11.10.2014, 22:26

Retete cu Margareta Cismasiu 1

12.10.2014, 13:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere (cu foaie turnata)