Prajitura cu crema si glazura de ciocolata

de Aletta in Prajituri, 11 Dec 2016 | 1810 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la soacra mea, sub denumirea de Rotite cu nuca de cocos doar ca am modificat-o un pic si am facut-o altfel.
 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 5 g praf de copt
  • 4 linguri apa
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 200 g faina

Pentru crema:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 300 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 banane (optional)

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema si glazura de ciocolata:

Crema : Am inceput prin a face crema de budinca ca sa aiba timp sa se raceasca. Se pune laptele pe foc si cand e foarte fierbinte se pune budinca amestecata cu zaharul si cateva linguri de lapte (ca orice budinca). Se lasa la racit complet si cand e rece, se incorporeaza in untul lasat la temperatura camerei si mixat.


Blatul : Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilinat. Cand bezeaua e ferma, se adauga galbenusurile, se omogenizeaza cu o spatula, se adauga uleiul, cele 4 linguri de apa si faina in 2-3 transe. Se coace intr-o tava dreptunghiulara la foc mediu, 180 grade C, timp de 40 minute.


Glazura:

Intr-o oala mai mica, se pune apa la fiert ptr bain-marie, apoi se pune un vas termorezistent deasupra si se pune ciocolata si frisca lichida. Se amesteca pana se obtine glazura. Se lasa cateva minute la racit, apoi se poate intinde peste prajitura.


Asamblare: Blatul se taie in doua si se intinde crema, se pun felii de banane si se pune cel de-al doilea blat. Se intinde uniform glazura si se lasa cateva ore sau peste noapte daca este rabdare. :)




 

TIPS-URI

1

se pot adauga banane felii optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

noiinbucatarie 1

14.12.2016, 09:38

Aletta 1

14.12.2016, 12:59

dantes 1

14.12.2016, 16:50

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Marbled Brownies